کوهنوردی به همان اندازهای که به نظر میرسد دشوار است. اما مقابله با رشته کوههای خطرناک در منطقهی مرگ تنها یک روز عادی در دنیای کوهنوردان حرفهای است.
نکتهی برجسته در مورد کوهنوردی این است که فرد به انسان قویتری تبدیل میشود. مرتفعترین و دور از دسترسترین قلههای جهان برای مدتهاست که توسط کوهنوردان فتح شدهاند اما این بدان معنی نیست که چالشهای کمتری برای کوهنوردان مدرن وجود دارد. در واقع، برعکس.
از چندین قلهی کوه اورست گرفته تا مسیرهای شیبدار قلههای مرتفع ناحیهی پاتاگونیا، همواره یک دستاورد یا رکورد جدیدی برای به دست آوردن وجود دارد.
این ورزش برای افراد مختلف، معانی گوناگونی دارد. آن در مورد سبک، استقلال، گروههای کوچک، خطوط خوب، فشارهای انفرادی و برای برخی از کوهنوردان، انجام آن بدون اکسیژن است. قهرمانان ناشناختهای وجود دارند که مرزهای این ورزش را در سراسر جهان جابهجا میکنند. همچنین، کوهنوردان افسانهای وجود دارند که خیلی زود توسط ورزشی که به آن عشق میورزیدند، از بین رفتهاند.
به همین دلیل، فهرست کردن بهترین کوهنوردان حال حاضر جهان دشوار است. با این وجود، در این مقاله ۱۱ تا از بهترین کوهنوردان حال حاضر جهان که دارای تاثیرگذارترین و مشهورترین دستاوردها هستند را معرفی خواهیم کرد.
۱- نیرمال پورجا
- ملیت: نپال
- تاریخ تولد: ۱۹۸۳
- اینستاگرام: nimsdai
نیرمال پورجا در سال ۲۰۱۹ در کمتر از شش ماه موفق به فتح ۱۴ تا از بلندترین قلههای جهان شد. این دستاورد مطمئناً اعتبار بسیار بالایی را در جهان کوهنوردی برای او به ارمغان آورده است.
سرباز پیشین هنگ سلطنتی تفنگداران گورخا و نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا در ۲ روز و ۳۰ دقیقه توانست به اورست، لوتسه و ماکالو صعود کند و رکورد ۷ سال و ۱۱ ماه و ۱۴ روز ۱۴ قلهی قبلی را بشکند. در سال ۲۰۲۱، او عضوی از تیمی بود که به اولین قلهی K2 در زمستان صعود کردند. قلهای که همیشه از آن به عنوان آخرین چالش بزرگ کوهنوردی یاد میشود.
«حامیان مالی و توجهی بینالمللی به راحتی به سمت کوهنوردان خارجی جلب میشود. اما نپالیها چنین فرصتهایی را به دست نمیآورند. امیدوارم صعودهای من باعث شود که کوهنوردان با استعداد این کشور مورد توجه قرار گیرند».
۲- آندره بارگیل
- ملیت: لهستان
- تاریخ تولد: ۱۹۸۸
- اینستاگرام: andrzejbargiel
نه تنها این کوهنورد شناخته شده، سختترین کوهها را با سریعترین سرعت پیموده است بلکه بارگیل اغلب از بالا تا پایین این کوه را اسکی میکند. در سال ۲۰۱۸، او تبدیل به اولین فردی شد که قلهی مرتفع ۸۶۱۱ متری K2 را بدون درآوردن چوب اسکی از بالا به پایین اسکی کرد.
پیش از آن، او همین کار را در مورد ماناسلو (۸۱۶۳ متر)، برودپیک (۸۰۵۱ متر) و شیشاپانگما (۸۰۲۷ متر) انجام داد و جایزهی «پلنگ برفی» را برای صعود از ۵ قلهی بلند اتحادیهی جماهیر شوروی سابق برنده شد.
او تلاش برای فتح و اسکی اورست در سال ۲۰۱۹ را کنار گذاشت اما بدون شک دوباره این کار را امتحان میکند. «امروز میدانم که میتوانم با بهترین کوهنوردان رقابت کنم، تمام رکوردها را بشکنم و هر قلهای را فتح کنم».
۳- دنیس اروبکو
- ملیت: روسیه/لهستان
- تاریخ تولد: ۱۹۷۳
- اینستاگرام: denisurubko
این کوهنورد سریع طی ۲۰ سال گذشته، ۲۲ صعود از کوههایی با ارتفاع ۸۰۰۰ متر انجام داده است و هنوز مسیرهای جدید را تیک نزده است. او دههی جدید را با صعود از ۱۲امین قلهی مرتفع جهان یعنی برودپیک در زمستان آغاز کرد.
او یکی از ۸ کوهنوردی است که تمام قلههای ۸۰۰۰ متری جهان را بدون مکمل اکسیژنی فتح و مسیرهای جدید بیشماری را در سراسر جهان از جمله هیمالیا، تیان شان و پاتاگونیا تعیین کرده است.
بر اساس گزارشی در حساب توییتر russianclimb@، هدف او این است که کار خود را با صعود از دومین قلهی مرتفع جهان یعنی K2 پایان دهد.
۴- کنراد آنکر
- ملیت: آمریکا
- تاریخ تولد: ۱۹۶۲
- فیسبوک: Conrad Anker Official
آنکر که برای پیدا کردن جسد جورج مالوری در کوهستان اورست در سال ۱۹۹۹ مشهور است، به چندین کوهستان از جمله مرو، وینسون ماسیف، اوالونا و ال کاپیتان برای اولین بار دست یافته است و به چندین قله از آلاسکا تا قطب جنوب صعود کرده است.
او برای ۲۶ سال رهبری تیم The North Face را بر عهده داشت، در سال ۱۹۹۹ از بهمن نجات یافت و حملهی قلب در طول صعود از لوناگ ری در سال ۲۰۰۶ را پشت سر گذاشت. در آن سال، او نیز جایزهی دستاورد یک عمر Golden Pitons مجلهی کوهنوردی را برنده شد.
«در زندگی، ۲۰ سال اول از شما مراقبت میشود، ۲۰ سال بعدی مشخص میکند که شما میخواهید چه کاری انجام دهید، ۲۰ سال پس از آن کاری است که انجام میدهید و ۲۰ سال آخر این است: فکر میکنید چه چیزی یاد گرفتهاید و آن را به چه چیزی تبدیل کردهاید؟»
۵- کالین هالی
- ملیت: آمریکا
- تاریخ تولد: ۱۹۸۴
- اینستاگرام: colinhaley1
هالی در زمینهی صعود سریع از مسیرهای فنی تخصص دارد و تاکنون بزرگترین دستاوردش، صعود از مسیرهای مارپیچ و مرتفع پاتاگونیا است. او ۱۶ بار به این منطقه و دو بار به تورس دل پئین رفته است که به یکی از آنها به همراه الکس هانولد طی ۲۴ ساعت صعود کرد.
او همچنین در آمریکای شمالی، منطقهی آلاسکا، به مسیرهای جدید قابل توجهی دست یافته است و چندین رکورد سرعت در چشمگیرترین قلههای منطقه را از خود به جای گذاشت.
«کوهستان همیشه اولویت من بوده است. احساس میکنم که هر سال به عنوان یک کوهنورد بهتر میشوم و فکر میکنم که هر سال منظمتر و متعهدتر میشوم».
۶- پل رمزدن
- ملیت: بریتانیا
- تاریخ تولد: ۱۹۷۱
برنده شدن یکی از قلههای صعود سبکبار France’s Piolet d’Or قابل توجه است اما پل رمزدن چهار بار به این عنوان دست یافته است. با این وجود، او ترجیح میدهد که در سایه بماند و همتیمیهایش مورد توجه عموم قرار بگیرند.
سه صعود اول به همرا نیک فاولر در جبههی شمالی سیگو نیانگ در چین، پرو آو شیوا در هند و گیو دینگ در ناحیهای دورافتاده در نپال بود. چهارمین صعود به همراه نیک بولاک اولین صعود به قلهی ۷۰۰۰ متری در تبت بود.
«به عنوان یک کوهنورد، زمانی که در بهترین شرایط قرار دارید، کم تجربه هستید و برعکس. این یک عمل متعادلسازی است. به منظور موفقیت در قلههای ۷۰۰۰ متری صعود نکرده، فکر میکنم که به تجربهی زیادی نیاز است».
۷- ویل گاد
- ملیت: کانادا
- تاریخ تولد: ۱۹۶۷
- اینستاگرام: realwillgadd
ویل گاد متخصص در زمینهای یخی، قهرمان کوهستان سازمان ملل است و برای صعودهای شگفتانگیز از آبشارهای یخی مانند آبشارهای هلمکن و آبشارهای نیاگارا و همچنین کارهای برجستهاش در کوهستان شناخته شده است.
او اولین صعود یک روزهی خود به بلندترین کوه از رشته کوههای راکی کانادا، کوه رابسون، را به تنهایی انجام داد و به کشف مسیرهای سنگی، یخی و آلپی جدید در سراسر جهان ادامه داد.
«هر کسی که شانس وقت گذراندن در کوهستان را دارد، به نوعی احساس مالکیت و سرمایهگذاری در مکانهای وحشی را به دست میآورد. توجه نکردن به مکانهای وحشی پس از دیدن آنها سخت و دشوار است».
۸- کامی ریتا
- ملیت: نپال
- تاریخ تولد: ۱۹۷۰
این شرپای افسانهای یک رکوردشکن هیمالیایی است. او بیش از هر فرد دیگری به کوه اورست صعود کرده است از جمله ۲ مرتبه در یک هفته در سال ۲۰۱۹٫ او همچنین به K2، چو اویو، ماناسلو، آناپورنا و لوتسه صعود کرده است.
او در همان روستای تنسینگ نورگی متولد شده است و اولین صعودش را در سال ۱۹۹۴ انجام داد. کوهنوردی در خون این خانواده است. پدرش یکی از اولین راهنماهای حرفهای شرپا بود و برادرش هم ۱۷ مرتبه به قله صعود کرده است.
«من با هر صعود با همان خلوص نیت اولین صعود خود رفتار میکنم. هر وقت که مشتری موفق میشود، روز من را رقم میزند. من بر این باور هستم که شکستن رکوردها تنها یک محصول جانبی است».
۹- رابرت جاسپر
- ملیت: آلمان
- تاریخ تولد: ۱۹۶۸
- اینستاگرام: robertjasper_official
جاسپر خود را به عنوان یک «آلپانیست عالی» توصیف میکند و سطح کوهنوردی در اروپا، پاتاگونیا، هیمالیا و اخیراً در گرینلند را با تمرکز بر کوهنوردی ترکیبی و اغلب انفرادی بر روی زمین خشک و یخ بالا برده است.
اولین صعود او حدود سه دههی پیش زمانی خبرساز شد که سه تا از بزرگترین جبههای شمالی آلپ را در کمترین زمان فتح کرد. و از آن زمان تاکنون، ۱۷ مسیر مختلف کوه ایگر افسانهای از جمله یک مسیر جدید در سال گذشته را تکمیل کرده است.
«من رشتههای مختلف کوهنوردی را تمرین میکنم و به همین دلیل بیشتر شبیه به یک شرکتکنندهی ورزشهای دهگانه هستم. در کوهنوردی، شما باید سعی کنید خطر را به حداقل برسانید اما با این وجود، به سمت شور و اشتیاق و ماجراجویی خود قدم بردارید. این فلسفهی من است».
۱۰- سیمون مورو
- ملیت: ایتالیا
- تاریخ تولد: ۱۹۶۷
- فیسبوک: SimoneMoroOfficial
مورو تنها کوهنوردی است که توانسته هر چهار قلهی ۸۰۰۰ متری را در فصل زمستان فتح کند، قلههای شیشاپانگما، ماکالو، گاشربروم ۲ و نانگا پاربات. او همچنین خلبان هلیکوپتر در ارتفاع بالا و چترباز وینگ سوت است.
در شانزدهمین اردو زمستانی خود در ۲۰۱۹-۲۰۲۰، هنگام فتح قلهی گاشربروم در شکاف بدون ته با عرض نیم متری افتاد ولی توانست خود را نجات دهد. خوشبختانه، او با طناب به همتیمی خود یعنی تامارا لانگر وصل شده بود و توانست جان سالم به در ببرد.
«غیرممکن دقیقاً به عنوان محدودیت وجود ندارد. چیزی که سالها پیش غیرممکن بود، نشانگر محدودیتهای آن زمان است. اکنون، آن غیرممکن نیست و محدودیتها کمتر شدهاند. بزرگ فکر کنید».
۱۱- اد ویسترز
- ملیت: آمریکا
- تاریخ تولد: ۱۹۵۹
- اینستاگرام: ed_viesturs
ویسترز به عنوان استاد فتح قلههای مرتفع تنها آمریکایی است که تمام ۱۴ قلهی ۸۰۰۰ متری دنیا را فتح کرده است. در واقع، تنها ۴ کوهنورد دیگر در جهان (همگی شرپا) صعودهای بیشتری در ارتفاعات بلند داشتهاند.
علاوه بر صعودهایش در هیمالیا، سه صعود در دنالی، هفت صعود ولکانو در اکوادور و مکزیکو، کوهستانهای قطب جنوب و روسیه و بیش از ۲۰۰ صعود موفق در پارک ملی Mount Rainier داشته است.
«در واقع، به خود فشار آوردن به معنی تیمهای نسبتاً کوچک است که بدون اکسیژن کوهنوردی میکنند. اگرچه، در نهایت، اکثر ما کوهنوردان به نظر نمیرسد که در فهرست بزرگترینها یا بهترینها قرار بگیریم …».
لینک منبع: www.redbull.com
نظرات کاربران