کوهنوردی یک نوع ورزشی است که برای رسیدن به ارتفاعات و قلعه با استفاده از ابزار های مخصوص از کوه بالا می روند و یک نوع تفریح برای علاقه مندان به آن می باشد و حتی به عنوان یک شغل اصلی برای آن ها محسوب می شود. کشور ایران به خاطر داشتن کوه دماوند از گذشته کوه نوردان زیادی داشته که علاقه مند به آن هستند و خیلی از کوهنوردان در این مسیر حتی جان خود را از دست داده اند و در لیست کوهنوردان ایرانی کشته شده قرار دارند.
در این مقاله می خواهیم کوهنوردان ایرانی کشته شده را معرفی کنیم و اگر این مطالب برایتان مفید است می توانید تا انتها همراهمان باشید. در ادامه درباره زندگی و مسیری که کوهنوردان ایرانی کشته شده طی کردند توضیح میدهیم.
لیست اسامی کوهنوردان ایرانی کشته شده
این لیستی است از کوه نوردان ایرانی کشته شده است که در راه رسیدن به قلعه جانشان را از دست دادند.
- محمد مظاهری
- سوران فاتحی
- امیر اعظمی
- جعفر ناصری
- حسین غفاری
- جلال رابوکی
- کیارش جهانگیر بابادی
- محمدحسین باوی زاده
- محمد اوراز
- داوود خادم
- سامان نعمتی
- مقبل هنرپژوه
- لیلا اسفندیاری
- مهدی اعتمادفر
- فرشاد خلیلی خوشه مهر
- مهدی عمیدی
- آیدین بزرگی
- مجتبی جراحی
- پویا کیوان
- علیرضا بروجردی کریمی
- مرتضی نادی
- مهری جعفری
- اشکان رضوانی نراقی
- عیسی میرشکاری
معرفی کوهنوردان ایرانی کشته شده
کوتاه و مختصر چند تا از کوه نوردان ایرانی کشته شده را معرفی می کنیم و قله هایی را که فتح کردند را ذکر می کنیم و همچنین به دلیل مرگ آن ها می پردازیم.
- لیلا اسفندیاری
او نیز در لیست کوهنوردان ایرانی کشته شده است که در سال ۸۱ عضو باشگاه اسکی و کوه نوردی دماوند شد و توانست به بیشتر قلعه های ایران صعود کند و ۲۲ مرتبه قلعه دماوند را نیز صعود کرد که این صعود ها از ۳ مسیر مختلف انجام شد. او برای صعود به قله های گاشربروم ۱ و۲ به کوهستان رفته بود و در دومین تلاش خود در سال ۱۳۹۰ موفق می شود به قلعه گاشربروم ۲ صعود کند .
اما در حین فرود در بازگشت تیمی از قله به سمت کمپ ۳، به دلیل خستگی و از دست دادن تعادل از مسیر یخی زیر قله سقوط می کند که طول سقوط او ۳۰۰ متر بود و در مکانی خارج از مسیر در میان صخره ها متوقف می شود. پیکر او همان روز در ارتفاع ۷۶۵۰ متری پیدا شد.
- جلال رابوکی
او از کوه نوردان قدیمی ایران بود که به علت صعود های پیاپی به قله دماوند شهرت داشت. همچنین او پایه گذار صعود های سرعتی چند باره یک روزه با تغییر جبهه به قلعه دماوند بود. جلال رابوکی در طول ۲۶ ساعت چهار بار از قلعه از چهار مسیر پایین آمده و دوباره به آن صعود کرد و اما او در لیست کوهنوردان ایرانی کشته شده قرار دارد زیرا در سال ۱۳۸۱ هنگام صعود به قله دماوند در شرایط نامناسب آب و هوایی جان خود را از دست داد و بعد از شش ماه جسد او در دره یخار یافت شد.
- محمد اوراز
محمد اوراز در سال ۱۳۶۷ گروه قندیل را در اولین تجربه قبل از ورود به دنیای کوه نوردی بنا کرد و بعد از آن فعالیت های کوهنوردی خود را در گروه کوهنوردی سامرند ادامه داد تا در سال ۱۳۷۳ کانون کوهنوردان نقده را به همراه دوستان پیشکسوت خود تاسیس کرد. او در سال ۱۳۷۶ در اردوهای آماده سازی تیم ملی برای اعزام به قله های گاشربروم۲ و راکاپوشی در پاکستان شرکت کرد و موفق به عضو شدن در تیم اعزامی به قلعه راکاپوشی به ارتفاع ۷۷۸۸ شد.
در همان سال موفق به صعود این قله به همراه جمعی از دوستان شد. او به عنوان اولین صعودکننده تیم ملی ایران به قله اورست شناخته شد زیرا توانست به این قلعه صعود کند. در سال ۱۳۸۲ هنگام صعود به قله گاشربروم۱ به همراه مقبل هنرپژوه بر اثر بهمن سقوط می کنند. مقبل هنرپژوه سالم ماند اما محمد اوراز بعد از انتقال به بیمارستان پاکستان درگذشت.
- سامان نعمتی
سامان نعمتی از دوران کودکی علاقه داشت و در ۱۵ سالگی به سنگ نوردی روی آورد و مسیر ۲۰ متری در دیواره کولوا اولین تجربه سنگ نوردی او بود. او دعوت قلعه نانگاپاربات را برای شرکت در صعود به قلعه پذیرفت و همراه اعضا به بیس کمپ نانگاپاربات وارد شدند و موفق به فتح این قله در پاکستان شدند اما او هم جزو کوهنوردان ایرانی کشته شده است زیرا در جریان فتح این قله جان خود را از دست داد و پیکرش نیز بعد از جستجو های زیاد یافت نشد.
- مقبل هنرپژوه
او کوهنورد جوان بوکانی بود که در سفر آخرش به هیمالیا سرپرستی تیم ملی کوه نوردی ایران را در صعود به قله برود پیک بر عهده داشت. او رکوردار جوان ترین صعودکننده به قله لوتسه چهارمین قله رفیع جهان در سن ۱۹ سالگی بود. او در سال ۱۳۸۲ در قله گاشربروم۱ همراه با محمد اوراز در اثر سقوط بهمن حدود ۶۰۰ متر سقوط کرد اما زنده ماند و به علت صدماتی که دید تا مدت ها نمیتوانست به کوهستان برود. سرانجام در سال ۱۳۸۶ وقتی که در ارتفاعات کوه برده زرد بوکان در حال آموزش و کوهنوردی بود به فاصله حدود ۸ متر سقوط کرد و بعد از چند روز در بیمارستان ارومیه درگذشت.
- مهدی اعتمادفر
مهدی اعتمادفر از کوهنوردان ایرانی کشته شده و فاتح قله های متعدد با ارتفاع بیش از ۸۰۰۰ متر است. او در آخرین صعود خود در سال ۱۳۸۸ در حالی که فقط حدود صد متر با قله دائولاگیری در رشته کوه هیمالیا با ارتفاع ۸۱۶۷ متر فاصله داشت، بر اثر سقوط از آن نقطه در گذشت و پیکر آن مفقود است.
- فرشاد خلیلی خوشه مهر
فرشاد خلیلی خوشه مهر مربی کوه نوردی و سنگ نوردی است که برای برگزاری دوره آموزشی در محور شمشک دیزین حضور داشته اما بعد از سقوط بهمن در آن منطقه برای نجات شاگردانش اقدام کرده بود و بر اثر سقوط دومین بهمن جان خود را از دست داد و از کوهنوردان ایرانی کشته شده است.
- مهدی عمیدی
مهدی عمیدی توانسته قله اورست را بدون استفاده از کپسول اکسیژن صعود کند. او بعد از اورست، قله لوتسه را نیز فتح کرد. در ۲۲ مهر سال ۱۳۹۱ برای صعود قله مون بلان عازم فرانسه شد و در این منطقه متاسفانه مفقود شد و چند هفته خبری از او نبود تا ژاندارمری منطقه شامونیکس فرانسه اعلام کرد به دلیل بارش برف تا سطح یک متر و زمان سپری شده از تاریخ ناپدید شدن ایشان، احتمال زنده پیدا کردن او خیلی کم است. و جز ناپدیدکنندگام قرار دارد. او از کوهنوردان ایرانی کشته شده است.
خطرات کوهنوردی
خطرات کوهنوردی را نمی توان پیش بینی کرد اما گاهی انسان در به وجود آمدن این خطرات نقش دارد مثل ریزش سنگ ها اما مهم ترین خطرات، خطرات طبیعی هستند که منشا محیطی دارند برای مثال خطرات طبیعی درون زمینی مثل زلزله،آتفشان و خطرات طبیعی برون زمینی مثل سیل، بهمن، تغییر ناگهانی هوا، کمبود اکسیژن، سقوط در شکاف می باشد.همان طور که دیدید کوهنوردان ایرانی کشته شده را که خطرات طبیعی علت مرگ آن ها بود.
بهتر است خطر ها را بشناسید و آمادگی برای مقابله با آن ها را داشته باشید. وقتی خطر ها را بشناسید بهتر می توانید آرامش را به تیم برگردانید و از شرایط به وجود آمده بهترین تصمیم را می گیرید و آمادگی بهتری در برخورد با موانع موجود خواهید داشت.اگر می خواهید بیشتر با این خطرات آشنا شوید و بدانید برای جلوگیری از آن چه کنید مقاله زیر را می توانید مطالعه کنید.
دوره آنلاین آمادگی صعود به دماوند، برای کسانی طراحی شده است که میخواهند با آگاهی کامل و آمادگی بدنی مناسب، به طور حرفهای برای صعود به قله دماوند آماده شوند.
نقش آموزش در جلوگیری از حوادث مرگبار
گاهی اوقات در کوهنوردی حوادثی رخ می دهد که تاوان آن می تواند یک صدمه و آسیب کوچک تا در نهایت منجر به یک مرگ شود و غیر قابل جبران باشد. اتفاق های زیادی ممکن است در حین تمرین و مسابقه اتفاق بیفتد و هر کدام از این حوادث در شرایط خاص متفاوت است.
یکی از راهکار های کنترل حوادث در کوهنوردی آموزش به افراد و آگاه کردن آنان از خطرات و اجرای یک برنامه صعودی ایمن می باشد. هر چند که با وجود آموزش و آگاه سازی حتی مربی ها هم ممکن است از این خطر در امان نباشند. اما نکات وچگونگی استفاده از ابزار ها را یاد می گیرند و در شرایط مختلف آب و هوایی و خطر هایی که ممکن است با آن ها مواجهه شوند آگاه می شوند و تا حدودی می توانند از آن ها پیشگیری کنند.
اگر علاقه مند به صعود به قله دماوند هستید می توانید دوره آموزشی برای فتح قله دماوند را تهیه کنید. مقاله زیر را مطالعه کنید.
مقاله پیشنهادی: صعود به قله دماوند
جمع بندی
در این مقاله لیستی از کوهنوردان ایرانی کشته شده را فراهم کردید و به معرفی برخی از کوهنوردان ایرانی کشته شده پرداختیم. همچنین برخی از خطراتی که در مسیر کوه نوردی و فتح قله با آن مواجه می شوید را نام بردیم و در مورد آموزش و آگاه سازی کوه نوردان صحبت کردیم. اگر علاقه مند هستید در مورد کوه های معروف ایران بیشتر بدانید و همین طور تقسیم بندی های کوه اطلاعات کسب کنید می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید و مطالعه کنید.
مقاله پیشنهادی: کوه های معروف ایران
منبع
نظرات کاربران