0

۵ نکته کلیدی در مورد کوه پیمایی در باران

بازدید 3313
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

باشه .. منم اعتراف میکنم که مثل خیلی از مردم طرفدار پیاده روی در هوای صاف هستم . دوست دارم در تابش آفتاب ، وزش ملایم یک نسیم گرم و آسمان صاف شروع به پیاده روی کنم . حقیقتا ، من در نیوزلند بخصوص درشهر میلفور ساند که تقریبا در ۲۰۰ روز از سال ، ریزش باران وجود دارد، به این مشکل برخورده ام .

پیاده روی در اینجا واقعا فوق العاده است، اما روزهای بارانی ، واقعا من را از این کار باز میدارد و حالا احساس می‌کنم که از خیلی ها جا مانده ام.
حالا که بهار فرا رسیده ، تصمیم گرفتم که تغییری در این ایجاد کنم. هرچه قدر هم باران ببارد، دیگر برایم مهم نیست!
در این پست “ترین آیتن” وبلاگ نویس محلی ونکور، راجع به پیاده روی در باران، برای ما نکاتی را جمع آوری کرده است . حالا کتت را به تن کن و با خیال راحت زیر باران برو!

5 نکته کلیدی در مورد کوه پیمایی در باران
سخن نویسنده :

” من در ونکور، واقع در ساحل غربی زندگی می‌کنم. در اینجا خیلی ریزش باران وجود دارد. اگر قرار بود که تا قطع شدن باران برای کوه پیمایی ام صبر می‌کردم، فکر می‌کنم که هیچ وقت قرار نبود بیرون بروم . پس تصمیم گرفتم در باران هم کوه پیمایی کنم.کوه نوردی در باران ممکن است برای خیلی ها زیاد جالب نباشد، اما اگر نکته های پایین را در کوه پیمایی خود استفاده کنید، به شما قول میدهم به یک کوهنوردی که در همه ی شرایط جوی کوه پیمایی میکند، تبدیل شوید. “

۱- مسیر درست را انتخاب کنید

در روزهای بارانی اگر قرار است مناظر فوق العاده طبیعت را از دست دهید، هیچ دلیلی برای کوه پیمایی به قله ندارید. پیاده روی از مسیر جنگل ها ، رودخانه ها و یا مسیر هایی که در آن ها دریاچه وجود دارد برای هوای بارانی بسیار عالی هستند . آبشار ها را نیز فراموش نکنید . آبشارها در این هوا بسیار دیدنی هستند .

پیاده روی کوتاه تری داشته باشید . مسیری را انتخاب کنید که بجای آنکه تمام روز را در حالت پیاده روی باشید ، تنها در چند ساعت به آن برسید . من دوست دارم مسیر هایی را انتخاب کنم که اگر دوست داشتم بتوانم در همان مسیر ها برگردم و مناظر را دوباره ببینیم . یا اگر هوا خیلی خراب بود میتوانید مسیر های کوتاه تری را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید مسیر هایی که در آن ها رستوران هایی برای کافه لتۀ بعداز پیاده روی وجود دارند از نظر من ارزشمندتر هستند !

قبل از صعود خود حتما راجع به مسیر کوه پیمایی خود مطالعه کنید . اگر مجبور هستید از قسمت های کم عمق نهر یا رودخانه ای عبور کنید و یا شیب های تند لغرنده ای در سر راه شما قرار دارد و یا احتمال سیل در مسیر شما وجود دارد، بهتر است سفر خود را به روز دیگری موکول کنید.

۲ – لباس مناسب بپوشید

حتما شما نیز این جمله را شنیده اید ” چیزی به نام هوای بد وجود ندارد ، این فقط ما هستیم که لباس نامناسب به تن داریم.” و این تقریبا درست است . میان خیس شدن در بیرون از خانه از باران و همچنین خیس شدن بدن در خانه از تعرق، رابطه ای وجود دارد . مطمئن شوید که کت شما ضد آب و قابل تنفس ( گورتکس یا محصولات مشابه ) است و همچنین زیپ هایی برای تهویه و جلوگیری از عرق ( زت پت ) و کلاهی با قابلیت تنظیم داشته باشد .

خرید یک شلوار که قابلیت تنفس و ضدآب بودن رو هم دارد، در نظر بگیرید . من از یک کلاه بیسبال لبه دار نایلونی یا پلی استر استفاده میکنم زیرا لبه ی کلاه در حفاظت چشم از باران و آب بسیار موثر می باشد. خرید یک شلوار که قابلیت تنفس و ضدآب بودن را هم دارد، در نظر بگیرید .

زیر تجهیزات بارانی خود باید یک لایه لباس مصنوعی یا پشمی مثل زیرشلوری های بلند و سبک وزن و یا شلوار های تنگ دویدن و یا تی شرت های ضد عرق به تن داشته باشید . اگر شلوار ضد آبی به همراه ندارید ( شاید خیلی گرمتون میشه ) می توانید، یک جنس مقاوم در مقابل آب مانند نایلون با قابلیت دفع آب و یا شلوار های مخصوص دویدن و یا زیرشلواری های بلند که در مواقع خیس شدن گرما را به شما منتقل می کنند بپوشید. یک لایه پوشش گرم مانند کاپشن های باددار پشمی و یا مصنوعی را حتما در کوله خود جا بدهید تا اگر سردتان شد آن را بپوشید .هرچیزی به تن میکیند، از لباس های جنس کتان به دلیل جذب آب به شدت خودداری کنید . اطلاعات بیشتری را در مورد گرم ماندن در کوه پیمایی های زمستانی را در همین سایت مشاهده فرمایید.

– بوت های مناسب کوهنوردی

بوت های ضدآب کوه نوردی، کلید اصلی احساس رضایت در مسیر های لغزنده و خیس است . انتخاب معمول در بین این بوت ها معمولا بوت های چرمی کوه نوردی است اما کفش های سبک وزن پارچه ای با تکنولوژی گورتکس نیز عملکرد خوبی دارند .
جوراب های پشمی یا بافت مصنوعی بپوشید . اگر مسیر گل آلود است و یا گودال های عمیقی در مسیر وجود دارد، استفاده از گتر نیز توصیه میشود، زیرا از نفوذ گل و باران میان پایین شلوارتان و بالای بوتتان جلوگیری می کند( یک جفت جوراب اضافه نیز فراموش نشود ). نکته مهم در مورد این بوت ها و سایر تجهیزات کوهنوردی چگونگی نگهداری و شست شوی آن هاست. برای مطالعه بیشتر نحوه شست و شوی کفش کوهنوردی را بخوانید.

۳ – تجهیزات مناسب به همراه داشته باشید

یک پوشش سیلیکونی سبک ضد آب برای کوله پشتی تان تهیه کنید . کیف های ضد آب، ساک های سیلیکونی و یا حتی کیف های زیپلوک ( کیف های قابل بازیافت و قابل تنظیم ) نیز گزینه های خوبی برای دور نگه داشتن تجهیزاتتان از آب می باشند . من برای اینکه مطمئن باشم لباس های جایگزینم خیس نمی شوند از این کیف ها استفاده می کنم .

توصیه ما : استفاده از کوله پشتی های ضدآب بجای پوشش های بارانی است . کیف های ضدآب Mountain Hardwear از گزینه های خوبی برای خرید هستند.

معمولا به همراه داشتن چتر برای کوه نوری امری غیر متعارف می باشد اما برای مطمئن بودن می توانید یک چتر نیز همراه خود داشته باشید . اگر هوا طوفانی نیست و مسیر نیز به اندازه کافی وسیع است ، چتر می تواند شما را از تجهیزات بارانی نیز خشک تر نگه دارد. همچنین چتر می تواند به عنوان یک پناهگاه کوچک برای پناه بردن در هنگام شرایط بد جوی نیز مورد استفاده قرار بگیرد .

۴ – خوراکی های مناسب همراه خود داشته باشید

خبری از توقف های پیکنیکی، در کوه نوردی های بارانی نیست. پس سعی کنید خوراکی هایی به همراه داشته باشید که در طول صعود بتوانید آن را مصرف کنید . من معمولا خوراکی های مانند گنورولا ( یک غذای صبحانه و میان وعده شامل جو پوست‌کنده، مغز دانه‌ها، عسل یا شیرین‌کننده‌های دیگر مانند شکر قهوه‌ای و گاهی اوقات برنج پوست‌کنده) و یا آجیل را دورن جیب های کیف کمری خود میریزم و آب را نیز از مخزن های آبی شلنگی می نوشم تا نیازی به توقف نداشته باشم. سلامت بدنی شما ضامن رسیدن به مقصد است پس حتما مقاله دیگر ما را در مورد ۷ قــــــدم برای سلامت کامـــــــل را بخوانید.

۵ – نگرش خود را نسبت به باران عوض کنید

یاد بگیرید که باران را دوست داشته باشد . ما در شمال غربی اقیانوس آرام به باران “آفتاب سیال” می گوییم. اگر فقط زمانی که هوا خوب است سراغ کوه نوردی می روید، شما فقط یک قسمت از ماجرا را می بینید. در باران همه چیز سبز تر ، خروش نهر ها بلندتر و فوران آبشارها نیز بیشتر است و همچنین شما یک موقعیت عکاسی عالی در هوای مه گونه باران دارید . مسیر راه شما نیز، بسیار خلوت تر از گذشته می باشد و اصلا ممکن است فقط خود شما باشید . و در آخر اگر خورشید نیز در پایان ماجرا بیرون بیاید شما پدیده ی جوی مورد علاقه من را خواهید دید … ” شناور شدن پرتوهای آفتاب میان مه ”
راستی قبل از اقدام به کوهپیمایی، حتما از وضعیت آب و هوا در سایت هواکوه مطلع بشید.

 

منبع : Bearfoottheory.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *