0

برودپیک[معرفی کامل قله و ۴ مسیر صعود به کوه برودپیک]

بازدید 9
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

در این مقاله قصد داریم در مورد قله برودپیک توضیح دهیم و تاریخچه این کوه را بررسی کنیم. درباره مسیر هایی که می توان به این قله صعود کرد توضیح می دهیم و اگر این مطالب برایتان مفید است و دوست دارید به کوه برودپیک صعود کنید تا انتها همراه مان باشید که همه اطلاعات را در مورد این کوه برود پیک در اختیارتان قرار می دهیم.

 

معرفی قله برودپیک

قله برودپیک جزو یکی از ۱۴ قله ی بالای ۸۰۰۰ متر جهان است که در رشته کوه های قراقوروم و در امتداد گیلگیت بالتستان پاکستان و سین کیانگ چین قرار دارد و بخشی از رشته کوه گاشربروم را شامل می شود. این قله در ارتفاع ۸۰۵۱ متر از سطح دریا جزو دوازدهمین کوه بلند جهان به شمار می رود. اولین صعود به این قله در ژوئن ۱۹۵۷ توسط گروهی از اعزامی اتریشی به نام های فریتس وینترستلر، مارکوس اشماک، کورت دیمبرگر و هرمان بول انجام شد. این اولین صعود به قله ۸۰۰۰ متری رودبیک به سبک آلپی بود.

 

| اگر دوست دارید در مورد کوه های ایران بخوانید و اطلاعات کسب کنید پیشنهاد میکنم این مقاله کوه های معروف ایران را مطالعه کنید. |

برودپیک

 

تاریخچه برودپیک

نام محلی برودپیک، فایچال کانگری است اما نام اصلی آن با عنوان K3 نام گذاری شده بود زیرا سومین کوه اندازه گیری شده در رشته کوه های قراقروم بعد از قله مشهور K2 بود. ولی بعد ها وقتی جزئیات این کوه به صورت دقیق مشخص شد متوجه شدند که وسعت قله به بیش از یک مایل می رسد و به این دلیل به نام قله برود پیک  یا قله پهناور نامگذاری شد. همچنین این قله به اسم بریتورن سه راسی بسیار بزرگ بالتارو خوانده می شود.

 

راهنمای صعود به قله برودپیک

صعود به این کوه که آب و هوای آن زیر صفر درجه سانتی گراد می باشد کار سختی است اما با رعایت نکات می توانید صعودی امن را داشته باشید. با توجه به وجود اقامت گاه های قله برودپیک می توانید صعود راحت تری را نسبت به افرادی که برای اولین بار صعود کردند داشته باشید. بسته به شرایط آب و هوایی زمان صعود متفاوت است اما می توان بین ۶ تا ۹ هفته زمان برد.

در ادامه مسیر هایی که برای صعود به قله برودپیک را باید طی کنید توضیح می دهیم. این مسیر هایی که باید طی شوند سه مسیر هستند که بعد از پایان هر مسیر در اقامت گاه های این قله می توانید استراحت کنید.

 

 

تاریخچه صعود های قله برودپیک

در سال ۱۹۵۴ تیم دکتر کارل م. هرلیخ کوفر از آلمان غربی تلاش می کردند این قله را صعود کنند هر چند هدف اصلی تیم او صعود به قله گاشربروم یک بود اما تیم او بار ها را حمل می کنند و سعی می کنند از جبهه جنوب غربی به یخچال برود پایینی برسند اما به خاطر توفان و دمای پایین از تلاش آن ها نتیجه ای حاصل نشد.

در سال ۱۹۵۷ یک گروه کوهنورد اتریشی با هدف صعود قله برودپیک به پاکستان سفر می کنند. ماکروز اسموک که راهنمای گروه بود به همراه اعضای دیگر این قله را صعود می کنند که جزو اولین نفرات صعودکننده به این قله محسوب می شوند. این صعود منجر به شناسایی یک ستیغ بر روی جبهه غربی شد.

آن ها در زمان صعود استفاده مناسبی از طناب ها کردند که گروه اکتشافاتی آلمانی در سال ۹۴ این طناب ها را قرار داده بودند. در تاریخ ۲۹ می همه اعضا گروه کمپ ۳ را برای فتح قله ترک کردند اما یک طوفان باعث شد دوباره به پایگاه برگردند. در نهایت در تاریخ نهم ژوئن ۵۷ این قله را بدون استفاده از اکسیژن و باربر های ارتفاع بالا صعود کنند. بعد از صعود این قله، این گروه یک قله بی نام دیگر را به ارتفاع ۷۳۶۰ صعود کردند و در تاریخ ۱۹ ژوئن آنان بقیه قله را صعود کردند.

قله دیگر در این رشته کوه برودپیک میانی یا مرکزی نام دارد که این قله در سال ۱۹۷۵ یک بار صعود شد و در سال ۱۹۷۶ یک گروه کوهنوردی اکتشافی فرانسوی با رهبری یان نیک سیگنور سعی می کردند این قله را صعود کنند و اولین مسیر صعودکنندگان اتریشی را دنبال کردند و توانستند تا ارتفاع ۷۹۲۵ بالا بروند. و به دلیل شرایط آب و هوایی نامناسب مجبور شدند به پایین برگردند. کوهنورد شش نفره اسپانیایی در سال ۱۹۸۷ به رهبری جوزف استراچ موفق به صعود قله شدند.

سومین قله در سلسله جبال برود که برودپیک شمالی است یک گروه کوهنورد ایتالیایی با رهبری رناتو کاسارتو در سال ۱۹۸۲ تلاش می کردند به این قله صعود کنند اما موفق نشدند. سرانجام کاسارتو موفق شد این قلعه را در سال ۱۹۸۳ صعود کند.

از زمان اولین صعود به این قله که در سال ۱۹۵۷ بود این قلعه ۲۵۵ بار صعود شد که ۱۷ نفر در این مسیر جان خود را از دست دادند.

 

 

مسیر های صعود به کوه برودپیک

  • مسیر یک: بیس کمپ (۴۸۵۰ متر) به سمت کمپ یک (۵۵۰۰ متر)

بیس کمپ قله برودپیک در ارتفاع ۴۸۵۰ متری قرار دارد که برای رسیدن به این کمپ باید از طریق یخچال بالترو اقدام کنید. بیس کمپ از پیچیده ترین قسمت ها در شروع مسیر است و باید مسیر هایی به سوی یخچال را که حالت شکسته شکسته دارد پیدا کنید. این مسیر دارای سطوح شیب داری است و احتمال ریزش سنگ از طریق فیس سنگی در سمت راست وجود دارد که عبور سریع و ایمن بهترین راه برای جلوگیری از هر خطری می باشد. داشتن کلاه ایمنی در این مسیر برایتان ضروری است.

هنگامی که بارش بسیار باشد احتمال ریزش بهمن نیز وجود دارد. کمپ اول در یک فلات کوچک در ارتفاع ۵۵۰۰ متری قرار دارد که فضای زیادی برری قرار دادن چادر وجود ندارد و احتمالا نتوانید به راحتی در این منطقه استراحت کنید.

  • مسیر دو: کمپ ۲ (۶۱۰۰ متر) و‌ کمپ ۳ (تقریبا ۷۱۰۰ متر)

مسیر دومی که برای صعود به قله برودپیک طی کنید، مسیر یک و دو است. این مسیر به سمت چپ می رود و ترکیبی از سنگ ها و برف ها را جلوی شما قرار می دهد. در کنار صخره ها به سمت چپ می روید و از چند قسمت شیپ دار عبور می کنید که در این قسمت اصولا از طناب ثابت استفاده می کنید. کمپ دوم در ارتفاع ۶۱۰۰ متری روی یک شیب قرار دارد که مراقب باشید که لیز نخورید. برای جلوگیری از خطر احتمالی متصل شدن به طناب هنگام خروج از چادر گزینه مناسبی می باشد.

  • مسیر سه: حرکت بعد از کمپ سوم (۷۲۰۰ متر)

بعد از استراحت در کمپ دوم می توانید مسیر را طی کنید تا به کمپ سوم برسید. این کمپ در پایین دهلیزی قرار دارد که به یال قله ختم می شود. بعد از کمپ سوم کوهنوردان به طرف گردنه ای در ارتفاع ۷۶۰۰ متری می روند. این ناحیه بارش بسیار زیادی دارد و احتمال بهمن در آن وجود دارد. این مرحله نیاز به آمادگی ذهنی خیلی بالایی دارد و ممکن است گاهی ارتفاع را از دست بدهید و دوباره نیاز به ارتفاع گرفتن به طور رفت و برگشت داشته باشید. صعود از قله فرعی تا قله اصلی برودپیک تقریبا یک ساعت زمان می برد.

 

| در صورتی که دوست دارید به قله دماوند صعود کنید پیشنهاد شرکت در دوره آمادگی برای صعود به قله دماوند است که در این دوره در خصوص آمادگی برای صعود به کوه دماوند را در اختیارتان قرار می دهد. |

 

مسیر ایران (آیدین بزرگی)

مسیر ایران نام مسیر جدیدی در رخ جنوب غربی به قله برود پیک با ۸۰۵۱ متر است که سه کوهنورد ایرانی به نام های آیدین بزرگی، پویا کیوان و مجتبی جراحی در سه شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۲ موفق شدند آن را گشایش کنند. این سه کوهنورد ایرانی در راه عبور از مسیر جدید یک پله سنگی ناپایدار به ارتفاع ۳۰ متر را صعود کردند و در این صعود ۱۶۰۰ متر طناب ثابت را نصب کردند.

آنها برای رسیدن به قله برودپیک مجبور شدند درشب به ارتفاع بالای ۷۰۰۰ بمانند و سپس با فتح کوه برودپیک از مسیری جدید، مسیر ایران را ثبت کردند و پرچم کشور را برافراشتند. این سه کوهنورد در مسیر بازگشت خود مسیر را گم‌ کردند و مفقود شدند و بعد جان خود را از دست دادند.

آیدین بزرگی کوهنورد ایرانی است که کوهنوردی را از سن ۱۳ سالگی شروع کرد و پیشینه کوهنوردی او شامل صعود انفرادی به دیواره علم کوه در تابستان ۹۱، پیمایش خط الراس پسندکوه تا خرسان در زمستان ۹۱ و صعود به قله برودپیک از مسیر جدید در سال ۹۲ است.

مقاله پیشنهادی: در این مقاله در مورد خطراتی که در مسیر کوهنوردی و‌ کوهستان با آن مواجهه خواهید شد می پردازیم و می توانید مطالعه کنید. خطرات کوهنوردی

 

جمع بندی

در این مقاله به توضیحاتی در مورد کوه برودپیک پرداختیم و اطلاعاتی که نیاز دارید در مورد این کوه بدانید را در این مقاله برای تان جمع آوری کردیم. همچنین در مورد صعود به قله برودپیک و از مسیر هایی که می توانید به این قله صعود کنید پرداختیم و در مورد تاریخچه آن گفت و گو کردیم.

 

منبع

wikipedia.org

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *