2

۱۰ راهکار موثر در کوهنوردی برای کسانی که کمردرد دارند !

بازدید 4429
زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

فرض کنید صبح چشمان خود را، درست زمانیکه خورشید از پشت کوه ها بالا می آید و نسیمی صبح گاهی بر بدنتان می وزد، باز می کنید! با خود می گویید که هیچ چیز بهتر از کوهنوردی در این هوا نیست ! با ذهنی آزاد و خالی و صدای جیک جیک پرندگان که در محیط طبعیت انعکاس می یابد، در طبعیت قدم بر می دارید و قصد دارید تا قله ی کوه پیش بروید !

حالا تصور کنید بعد از چند قدم، کمردرد شدیدی سراغتان می آید و رفته رفته بدتر نیز می شود ! درد از کمر شما شروع می شود و فکر می کنید با کمتر کردن وزن کوله پشتیتان، می توانید درد آن را کمی کاهش دهید! پس از یک ساعت تلاش و امید برای کاهش درد، متوجه می شوید که حالا حالا ها باید با این کمردرد سر کنید و خبری از کاهش درد نیست !

کمردرد، دردی شایع می باشد که تقریبا تمام افراد زمانی با آن روبه رو شده اند ! اینکه یاد بگیرید چگونه همراه با کمردرد کوهنوردی کنید، در دیگر جنبه های زندگی شما نیز تاثیرگذار است و باعث می شود تا در سخت ترین شرایط نیز ، احساس خوبی داشته باشد !

۱۰ راهکار برای کوهنوردی با کمردرد :

 

به گفته ی دکتر Ronald B. Tolchin ، اکثر آمریکایی ها در نقطه ای از زندگیشان، با کمردرد دست و پنجه نرم می کنند . با توجه به اینکه جمعیت کل آمریکا چیزی حدود ۳۲۵ میلیون است، این آمار کمردرد، بسیار قابل توجه است !

در نتیجه می توان گفت که از هر ۵ نفر در آمریکا، ۴ نفر از کمردرد رنج می برند، پس می توان این آمار را به کوهنوردان نیز ربط داد! اولین خط دفاعی شما در برابر کمردرد، دانستن چگونگی برخورد و جلوگیری از آن می باشد.

جمعیتی حدود ۴۷٫۲ میلیون نفر در آمریکا در سال ۲۰۱۷ به کوهنوردی رفته اند. هیچ شعبده بازی برای جلوگیری از کمرد درد وجود ندارد ، اما با رعایت چند نکته مهم قبل و هنگام کوهنوردی، می توانید به جلوگیری و کاهش آن کمک کنید . اکثر ما ها زمانی که کمردرد سراغمان می آید، دوست داریم تمام روز را در رخت خواب بمانیم و یا بخوابیم ! اما لطفا این کار را انجام ندهید !

یکی از مهم ترین نکات در کوهنوردی، آمادگی جسمانی شما برای صعود است . اگر تا بحال کوهنوردی نکرده اید و با تمرین و ورزش نیز رابطه ی خوبی ندارید، صعود به قله ای در ارتفاعات که در مسیری ۱۹ کیلومتری قرار گرفته است و نیاز به ۶۰۰ متر پیاده روی دارد ، برایتان سخت خواهد بود و مطمئن باشید که پایان آن نیز، بسیار دردناک رقم می خورد !

۱ – تمرین و ورزش :

 

به گفته ی پزشکان، تمرین در محیط های ورزشی و به شیوه ی صحیح، تاثیرات مثبتی در جلوگیری از کمردرد دارد. این تاثیرات عبارتند از:

  • بهبود گرفتگی عضلات
  • ترشح اندروفین
  • تقویت عضلات بدن
  • بهبود گردش خون
  • کاهش صدمات و آسیب دیدگی

هر برنامه تمرینی باید بر اساس آمادگی جسمانی و توانایی شما تنظیم شود . یک برنامه تمرینی خوب باید علاوه بر ایمن بودن، موثر و متعادل باشد و خطر آسیب دیدگی ها را نیز کاهش دهد .

۲ – تمرینات کششی :

 

تمرینات کششی از آن دسته تمرینات خاص و ضروری هستند که باید قبل از کوهنوردی و هر فعالیت فیزیکی انجام دهید . در حقیقت، تمرینات کششی را باید هر روز فارغ از هرگونه فعالیت فیزیکی در خانه انجام دهید تا عضلات و ماهیچه های شما آزاد شوند و خطر آسیب دیدگی کاهش پیدا کند .

مقاله ی پیشنهادی : تمرین های کوهنوردی

نخاع شما از ترکیب پیچیده ی عضلات ، رباط ها ، تاندون ها و استخوان ها تشکیل شده است . به گفته دکتر Gerard Malanga ، انجام تمرینات کششی به صورت مداوم ، رباط ها و عضلات شما را آزاد می کند و با بهبود گردش خون در این نقاط ، فشار و استرس را از روی ماهیچه ها بر می دارد. تمرینات کششی معمولا قبل و بعد از هر صعود توسط کوهنوردان انجام می گیرد . پس آن ها را فراموش نکنید !

۳ – یوگـــا :

 

در گذشته ، یوگا یک ورزش و فعالیت مبهم بود که معمولا انجام آن ها را به هیپی ها وابسته می دانستند ! در واقع ، حقیقت ماجرا نیز از گفته ی بالا، چندان دور نیست. یوگا ورزش و فعالیتی با ذهن و جسم برای تقویت و انعطاف پذیری آن است. اگر تاکنون یوگا انجام نداده اید ، همین حالا شروع کنید ! یوتیوب را باز کنید و با یک کلاس مبتدی یوگا، کارتان را شروع کنید!

بر اساس گزارشات اخیر، یوگا می تواند درد پشت کمر را به شدت کاهش دهد ! یوگا یکی از بهترین فعالیت ها برای انجام تمرینات فیزیکی و کششی به صورت همزمان و تقویت عضلات میانی شما می باشد. شما به راحتی می توانید با چند جستجوی ساده در یوتیوب، اولین کلاس یوگا خود را آغاز کنید . همچنین امروزه کلاس های یوگا در هر شهری دایر می شود و می توانید به صورت حضوری به این باشگاه ها مراجعه کنید .

۴ – یک تشک خواب راحت با خود داشته باشید :

 

تنها چیزی که در صبح می تواند بدتر از بیدار شدن با گردن درد باشد، کمردرد می باشد! خوابیدن روی زمین به هیچ وجه گزینه خوبی برای استراحت شما در شب نمی باشد! پس سعی کنید یک تشک خواب راحت با خود داشته باشید تا کمی راحت تر بخوابید.

اگر از کمردرد رنج می برید، می توانید برای کاهش و بهبود درد از نکات زیر استفاده کنید . توجه داشته باشید برای انجام این کار نیاز به یک بالش اضافه می باشد . پس سعی کنید حتما یک جفت بالش اضافه در کوله پشتی خود داشته باشید !

  • زمانی که به پشتتان خوابیده اید ( طاق باز ) ، یک بالش را زیر زانو های خود بگذارید .
  • اگر بر روی شکم خود می خوابید، یک بالش را زیر زانو های خود قرار دهید .
  • زمانی که به بقل های خود خوابیده اید، یک بالش را بین پاهایتان قرار دهید .

شما یک سوم عمرتان را در حال خوابیدن روی تختتان صرف می کنید . در هنگام کوهنوردی و فرا رسیدن شب ،داشتن یک مکان راحت و تشتکی نرم بر روی زمین ، شب های شما را دلنشین تر می کند و باعث کاهش آسیب دیدگی ها نیز می شود .

پیشنهاد ما: تشک بادی beCamp

۵ – وسایل و تجهیزات خود را به طور یکنواخت و متعادل در کوله پشتیتان بگذارید :

 

این مورد از نکاتی است که اکثر کوهنوردان آن را نادیده می گیرند و زمانیکه کوله پشتی آن ها در مسیر کوهنوردی، موجب کاهش تعادل و بروز دردی عمیق در کمر و قسمت پایینی بدن شد، تازه به آن فکر می کنند! سعی کنید تجهیزات و بار خود را به شکلی صحیح و یکنواخت در کوله پشتیتان جا دهید تا تعادل شما در حمل آن ها افزایش پیدا کند .

برای چینشی صحیح و یکنواخت، سعی کنید سنگین ترین تجهیزات خود را نزدیک به کمر خود قرار دهید و باقی چینش را از آنجا شروع کنید . با قرار دادن آیتم های سنگین نزدیک به کمرتان، تعادل کوله پشتی را بالاتر می برید و حجم و وزن کمتری را در هنگام راه رفتن احساس خواهید کرد. سعی کنید وزن کوله پشتی خود را تا جایی که امکان دارد به کمر خود نزیک کنید تا باربری و مدیریت آن در حمل، بسیار آسان تر شود .

مقاله پیشنهادی : چینش صحیح تجهیزات در کوله پشتی کوهنوردی

۶ – کوله پشتی متناسب با آنوتومی بدنتان انتخاب کنید :

 

اگر در مسیر کوهنوردی با کمردرد مواجه شدید، کوله پشتی شما اولین تجهیزاتی می باشد که سراغ آن می روید ! کوله پشتی شما محلی امن برای دسترسی به تمام تجهیزات و وسایل شما و بهترین راه برای حذف وزن های اضافه می باشد .

به گفته ی دکتر Jolie Bookspan، شکل کوله پشتی شما نباید بیش از حد “قوس دار” باشد و در هنگام حمل آن نیز، نباید به سمت جلو خم شده باشید .

زمانیکه می خواهید بهترین کوله پشتی مناسب با آناتومی بدنتان را خریداری کنید، باید به چند فاکتور اصلی توجه کنید :

  • اندازه نیم تنه
  • اندازه لگن
  • بند های شانه
  • بند های سینه
  • وزن

شاید در ۲ کیلومتر ابتدای کار، کوله پشتی شما بسیار راحت و متناسب باشد اما هرچقدر که جلوتر می روید این راحتی و تناسب، تبدیل به وزنی طاقت فرسا و سنگین روی شانه و کمر شما شود . برای جلوگیری از اینکار، باید تا جایی که امکان دارد وزن آن را کاهش دهید. سعی کنید با مصرف خوراکی و آشامیدن آب به شکل صحیح ، وزن آن را کمتر کنید .سعی کنید قبل از صعود، هرچیزی که به آن احتیاج ندارید را از کوله پشتیتان حذف کنید تا به تناسبی دلخواه و وزنی کم برسید .

۷ – از باتوم های کوهنوردی استفاده کنید :

 

استفاده از باتوم های کوهنوردی، یکی از موثر ترین شیوه ها برای کاهش فشار بر روی کمر، لگن، دستان و زانو ها می باشد. محققان ثابت کرده اند که باتوم های کوهنوردی، فشار را روی مفاصل و عضلات کاهش می دهند و باعث افزایش عمر و سلامت این مفاصل می شوند .

انتخاب و استفاده ی درست از باتوم های کوهنوردی، یکی از نکات مهم راجع به آن ها می باشد . سعی کنید به دنبال باتوم کوهنوردی باشید که با بدن شما تناسب کافی داشته باشد و وقتی که آن ها را بدست گرفتید، بدون هیچ زحمتی، به سطح زمین برسند. در واقع زمانیکه آن ها را بدست گرفتید ، دستان شما باید با زاویه ۹۰ درجه خم شده باشند. به یاد داشته باشید برای استفاده ی صحیح و کاربردی از آنها ، باید به صورت مرتب طول آن ها در سرازیری و سربالاهایی مسیر، کم و زیاد کنید ! برای اطلاعات بیشتر مقاله ی ” چگونگی استفاده از باتوم کوهنوردی ” را مطالعه فرمایید.

همچنین می توانید از باتوم های کوهنوردی برای افزایش تعادل و گذر از رودخانه ها و یا در مسیر های ناهموار که احتمال ریزش صخره ها وجود دارد، استفاده کنید. آن ها ابزاری کاربردی برای کاهش فشار و افزایش تعادل شما در مسیر می باشند .

خرید باتوم کوهنوردی در فروشگاه اینترنتی بریم کوه

۸ – کفش و بوت مناسب کوهنوردی داشته باشید :

 

یکی از تجهیزات مهم در کوهنوردی ، داشتن یک جفت کفش ورزشی و یا بوت مناسب می باشد . شاید یکی از دلایل کمردرد شما همان دوستان قدیمی پاهای شما می باشند که مدت زیادی نیز از خرید آن ها گذشته است !

زنجیره های حرکتی انسان ( kinetic chain ) از پاهای او آغاز می شود و میزان فعالیت مفاصل و عضلات را با یکدیگر تعریف می کند. به عبارت دیگر، چگونگی حرکت بخشی از بدن شما، بر بخش های دیگر بدنتان نیز، تاثیر گذار است .

کفش و بوت های شما، اولین بخش ” زنجیره های حرکتی ” می باشند . اگر سراغ بوتی نامناسب بروید که از کف و قوزک پای شما به خوبی حفاظت نکند، باعث کاهش تعادلتان در مسیر و همین عامل، باعث کمردرد و انواع آسیب دیدگی های دیگر می شود . سعی کنید کفش و بوتی بخرید که به خوبی از پاهای شما حفاظت کنند و باعث افزایش تعادل شما در مسیر شوند .

۹ – چند داروی ضد التهاب با خود داشته باشید :

 

کشیدگی و گرفتی عضلات و یا پیچ خوردگی پا، از مواردی هستند که به سرعت کوهنوردی دلنشین شما را تبدیل به عذابی دردآور می کنند! سعی کنید یک کیف کمک های اولیه با خود داشته باشید و قبل از صعود، طرز استفاده و کاربرد هر یک از آیتم های داخل آن را فرا گرفته باشید.

داخل آن باید چند داروی ضدالتهاب قرار داشته باشد. همین طور از وجود کرم های موضعی برای مالیدن روی عضلات آسیب دیده، اطمینان حاصل کنید . اگرچه با انجام این کار، درد به صورت کامل از بین نمی رود، اما باعث کاهش درد و یا درمان مقطی آن شده و صعودتان را کمی راحت تر می کند .

۱۰ – در هنگام کوهنوردی، حالت و وضعیت بدنتان را ثابت و صحیح نگاه دارید :

 

سعی کنید حالت بدنتان را به شکلی صحیح و راحت حفظ کنید. با این کار خطر آسیب دیدگی کمر به شدت کاهش می یابد. متاسفانه در دنیای امروزی ، وضعیت بدن بیشتر مردم در حال کار و … به صورت نشسته می باشد وهمین باعث افزایش خطر کمرد درد و دیگر بیماری ها می شود .

زمانیکه ایستاده اید و یا در حال راه رفتن هستید، کمر شما باید کاملا راست، شانه های شما به سمت عقب و زانو های شما کمی خم شده باشند. اگر نتوانید حالت و قرارگیری بدنتان را در وضعیت خوبی نگه دارید، ممکن است درد سیاتیک به سراغتان بیاید ! صحبت راجع به این درد، مقاله ای جداگانه می خواهد اما مطمئن باشید که دلتان نمی خواهد با آن دست و پنچه نرم کنید !

کسانی که وضعیت و حالت فیزیکی خوبی دارند، از ستون فقرات هم راستا و متعادلی برخوردارند . سعی کنید حتما وضعیت و حالت مناسبی برای بدنتان تعریف کنید . در فعالیت های روزانه ، کار ، کوهنوردی و دیگر فعالیت ها آن را حفظ کنید، زیرا داشتن وضعیتی ثابت و صحیح در بدن، باعث جلوگیری از بروز آسیب دیدگی ها می شود .

نتـــیجه گـــیری :

کمردرد در شکل و انواع مختلفی در بدن شروع می شود و نمی توان برای درمان آن، از یک شیوه ی خاص استفاده کرد. برای تحمل و مدیریت درد آن نیز باید از فعالیت های روزانه خود شروع کنید و با انجام موارد بالا سعی در کاهش آن داشته باشید . توجه داشته باشید جلوگیری از آن، اولین خط دفاعی شما می باشد.

اما کمردرد شما دلیلی برای نادیده گرفتن کوهنوردی با دوستان و امتناع از آن نمی باشد! سعی کنید موارد بالا را رعایت کنید و در مسیر نیز احتیاط کنید. کوهنوردی بهترین راه برای فرار از مشکلات دنیای امروزی و خالی کردن ذهنتان می باشد.

امیدواریم این مقاله بتواند به شما کمک کند تا با وجود درد نیز، به کوهنوردی بپردازید . به یاد داشته باشید ” فقط آرام باشید و کوهنوردی کنید ! “

منبع : Arborexplorer

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حمید امین زاده گفت:

    خیلی کارآمد ومفیدبود وامیدوارم کرد.

  2. پانته آ گفت:

    ممنون، دوباره امیدوار شدم♥️♥️