قله کرکس

قله کرکس واقع در رشته‌کوه کرکس از کوه‌های مرکزی ایران با پهنه‌ای به وسعت 3400 کیلومترمربع است که در جهت شمال‌غربی – جنوب‌شرقی امتداد یافته است. ارتفاع قله کرکس 3895 متر از سطح دریاست.

 

رشته‌کوه کرکس از سنگ‌های آذرین متوسط از لحاظ اسیدی یا بازی آذر آواری تشکیل شده است. از نظر زلزله‌خیزی مناطق جنوبی آن پرزیان و مناطق شمالی آن نیمه زیان به حساب می‌آیند.

اطلاعات مسیر
مسیر رایج صعودرایجترین مسیر صعود به قله کرکس مسیر جنوبی از روستای کشه
 مسیر های صعود 

1- مسیر جنوبی قله کرکس (روستای کشه): جاده نطنز – اصفهان، روستای طرق‌رود در 25 کیلومتری نطنز، روستای کشه در 5 کیلومتری طرق‌رود / متوسط زمان صعود از این مسیر 5 ساعت می‌باشد.

2- مسیر شرقی قله کرکس (روستای طامه): نطنز، روستای طامه در 4 کیلومتری غرب نطنز، باغ‌های دراش در غرب روستا، دره پاکدار در جنوب باغ‌ها / متوسط زمان صعود از این مسیر 6 الی 7 ساعت می‌باشد.

3- مسیر شمال‌شرقی قله کرکس (روستای اوره): جاده نطنز – کاشان، امامزاده سلطان گورآباد، روستای اوره / متوسط زمان صعود از این مسیر 7 ساعت می‌باشد.

4- مسیر شمال‌غربی قله کرکس (روستای بیدهند):18 کیلومتری جاده قدیم نطنز – کاشان، پل هنجن، بعد از روستاهای هنجن، چیمه و لوجر، روستای بیدهند / متوسط زمان صعود از این مسیر 5 الی 6 ساعت می‌باشد.

 

 

مسافت پای کار تا قله 5 کیلومتر
 دسترسی به آب چشمه کشه (کنار پناهگاه)
وضعیت آنتن دهی موبایل 

تقریبا در همه نواحی این کوه امکان برقراری تماس با تلفن های ایرانسل و همراه اول وجود دارد.

محل شب مانی دارای پناهگاه 
نزدیک ترین مرکز درمانی درمانگاه امیرالمومنین (ع) در نطنز
مشخصات کلی 
ارتفاع قله : 3895 
ارتفاع پای کار : 2500
موقعیت جغرافیایی :  قله کرکس بخشی از رشته‌کوه‌های مرکزی ایران در استان اصفهان است و مهمترین کوه شهرستان نطنز (اصفهان) بشمار می‌رود که شمال‌غربی آن شهرستان کاشان و در جنوب‌شرقی شهرستان نطنز، شرق شهرستان برخوار و میمه و غرب شهرستان اردستان واقع شده‌ است.
مختصات قله : 51.800094, 33.455780
بهترین فصل صعود : تمامی فصول سال 
وجه تسمیه : علت نامگذاری قله کرکس بخاطر وجود کرکس‌های کوچک و سیاه رنگ است که همچون باز شکاری بر فراز دامنه آن در پروازند. حمدالله مستوفی در خصوص این کوه اینگونه نقل می‌کند که کوهی سخت و بلند است که از بلندی، کرکس بر فرازش نمی‌رود و بدین‌سان به این نام مشهور است.
پوشش گیاهی : دامنه‌های کرکس به دلیل وجود منابع آب کافی و نیز اعتدال شرایط اقلیمی و رویش انواع گیاهان مرتعی، زینتی و تجاری در ردیف مراتع نسبتاً خوب منطقه و کشور است. پوشش گیاهی منطقه بیشتر شامل گیاهان بوته‌ای (انواع گندمیان، درمنه، گون، گیاهان دارویی و …) و درختچه‌هایی است که به صورت پراکنده دیده می‌شوددر ارتفاعات بالاتر بخاطر سردی و حجم برف در نیمی از سال و گرما و شدت آفتاب در نیم دیگر سال به جز بوته های خار پوشش گیاهی دیگری دیده نمی شود.
گوناگونی جانوری : منطقه کرکس به گونه‌ای است که امکان وجود انواع جانوران وحشی اعم از خزندگان، پرندگان و پستاندارانی نظیر کل و بز، قوچ و میش وحشی، آهو، گراز (خوک وحشی )، گرگ، شغال، روباه، کفتار، پایکا ( نوعی موش صحرایی که در ارتفاعات زیست می‌کند) وجود دارد اما از این میان تیم آرش تنها چند راس کل و بز در منطقه رویت کرد.
وضعیت آب و هوای قله : مشاهده در سایت هواکوه 
رشته کوه : ممتد مرکزی 
ترک مسیر(Gps) : ترک مسیر قله کرکس

 

شما هم اگه اطلاعات بیشتری در مورد قله کرکس دارید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید .

نظر شما

قوانین ثبت نظر

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید