2

تعمیر چادر کوهنوردی + راهنمای خرید

بازدید 4234
زمان مطالعه: ۱۵ دقیقه

حتی مقاوم‌ترین چادر کوهنوردی نیز در برخی شرایط ممکن است سوراخ یا پاره شود. با این حال، تعمیر چادر کوهنوردی با یادگیری چند روش ساده امکان‌پذیر است و شما می‌توانید پس از تعمیر، از آن در صعودهای بیشتری استفاده کنید.

در این مقاله به تعمیر پارچه و میله های چادر کوهنوردی می پردازیم :

  • دوختن پارگی کوچک در پارچه ی چادر
  • دوختن درز های چادر به منظور جلوگیری از ورود آب به چادر
  • تعمیر پایه های شکسته و یا خم شده چادر

همچنین به یاد داشته باشید یادگیری این موارد، در طول عمر چادرشما نیز تاثیر گذاز خواهد بود .

 

وصله زدن شکاف های برای تعمیر چادر کوهنوردی  :

 

تعمیر چادر

 

چوب های تیز، سنگ و یا شاخه های درختان ، از عواملی می باشند که باعث ایجاد شکاف و پارگی روی چادر کوهنوردی شما می شوند. اگر در محیط کمپ و کوهنوردی، یک کیت دوخت و دوز و چند وصله اضافه با خود داشته باشید، می توانید به راحتی پارگی های دیوا ، بدنه و سطح بیرونی چادر را بدوزید . همچنین می توانید تعمیر چادر کوهنوردی را در زمان برگشت به خانه انجام دهید .

وسایل مورد نیاز :

  • مقداری الکل
  • یک پارچه
  • قیچی
  • نوارچسب های ضخیم
  • وصله های منفذ دار( اگر قصد وصله کردن در و پنجره چادر دارید )

مقاله پیشنهادی : لیســــت کامل تجهیزات کـوهنوردی و کمپینگ

آموزش وصله زدن پارگی چادر جهت تعمیرات چادر کوهنوردی :

 

 

پارگی را در سمت خارجی چادر پیدا کنید و با مقداری الکل و پارچه اطراف آن را تمیز کنید. تکه‌ای نوار چسب جدا کنید تا شکاف و اطراف پارگی را پوشش دهد. اگر اطراف پارگی را به‌خوبی بپوشانید، می‌توانید مطمئن باشید که وصله‌ی شما در برابر باران نیز مقاوم خواهد بود.

پارچه‌ی چادر را روی یک سطح صاف قرار دهید و قسمت پشتی نوار چسب را از آن جدا کنید. حالا وصله را داخل سوراخ فشار دهید. به یاد داشته باشید که اگر پارگی در قسمت‌های حساس چادر باشد (مثل نزدیک پایه)، بهتر است علاوه بر وصله کردن بیرون چادر، قسمت داخلی آن را نیز وصله بزنید. بگذارید وصله برای یک روز روی چادر قرار بگیرد و سپس چادر را جمع کنید. تعمیر چادر کوهنوردی به این روش به شما کمک می‌کند تا از چادرتان در شرایط سخت به‌خوبی محافظت کنید.

 

اگر پارگی در قسمت در و یا پنجره چادر بود ، موارد زیر را انجام دهید :

 

 

پارگی چادر را روی یک سطح صاف قرار دهید. وصله‌های منفذدار را روی شکاف چادر قرار دهید و قسمت پشتی را از حلقه‌ی نوار جدا کنید (که داخل کیت موجود است). نوار و وصله را با یکدیگر هم‌ردیف کرده و داخل سوراخ قرار دهید. بگذارید وصله برای یک روز روی چادر قرار بگیرد و سپس چادر را جمع کنید.

تعمیر چادر کوهنوردی به این روش می‌تواند چادر شما را در برابر آسیب‌های کوچک مقاوم کند. توجه داشته باشید که اگر پارگی و شکاف چادر عمیق و غیرقابل پوشاندن است، بهتر است تا آن را برای وصله زدن صحیح به گارانتی و متخصصان دوخت و دوز بسپارید.

 

دوختن درزهای چادر به منظور جلوگیری از ورود آب به چادر :

 

 

بیشتر چادرهای کوهنوردی همراه با درزهای مهر و موم شده که توسط نوارهای مخصوص دوخته می‌شوند، به فروش می‌رسند. اما برای تعمیر درزهایی که موجب ورود آب به چادر می‌شوند، تنها به یک چسب مایع نیاز دارید. درزهای چادر آسیب‌پذیرترین قسمت چادر هستند، بنابراین به شما توصیه می‌کنیم در هنگام صعودهای خود به‌طور مرتب درزهای چادر را چک کنید تا آثار پارگی و یا شکاف روی آن وجود نداشته باشد. تعمیر چادر کوهنوردی با استفاده از چسب مایع برای درزها می‌تواند به راحتی از نفوذ آب جلوگیری کرده و عمر چادر شما را طولانی‌تر کند.

وسایل مورد نیاز :

  • یک تکه پارچه
  • الکل
  • چسب ( درزگیر مایع ) ( مطمئن شوید که درزگیر مناسب با جنس پارچه ی چادر خود انتخاب می کنید . پارچه های سیلیکونی نیازمند درزگیر متفاوتی نسبت به پارچه های پلیتان دارند )

 

چگونه از چسب های درزگیر برای تعمیر چادر کوهنوردی استفاده کنیم :

برای تعمیر چادر کوهنوردی با چسب های درز گیر چادر خود را در یک محیط گرم، آفتابی و روشن بر پا کنید تا به آسانی بتوانید تمام درز های آن را بررسی کنید . شما باید قسمت های زیرین کاور و قسمت های داخلی چادر را با درزگیر بپوشانید .

اگر نوار درزهایی در چادر شما شل شده بودند، به آرامی قسمت‌هایی که می‌توانید پاک کنید را از آن جدا کنید، اما قسمت‌های سالم درز را دست‌نخورده رها کنید. درز را به آرامی با الکل و یک تکه پارچه تمیز کنید. سپس درزگیر مایع را به محل مورد نظر بمالید. در بعضی موارد ممکن است خرابی یک درز باعث شل شدن دیگر درزها شود، بنابراین بهتر است درزگیر را به تمام قسمت‌های حساس چادر بزنید. تعمیر چادر کوهنوردی با استفاده از درزگیر مایع نه تنها به رفع مشکل درزها کمک می‌کند بلکه از نفوذ آب جلوگیری کرده و کارایی چادر را حفظ می‌کند. اجازه دهید تا درزگیر کاملاً خشک شود.

 

تعمیر تیرک چادر :

اگر تیرک های چادر  شما دچار شکستی شده اند و یا بر اثر وزش باد های شدید خم شده اند ، باید سریعا به تعمیر آن ها بپردازید. برای اینکار می توانید میله های چادر را به طور کل تعویض و یا پس از رسیدن به خانه، به تعمیرتیرک چادر بپردازید .

روش اول :

 

 

آسان‌ترین و سریع‌ترین راه برای تعمیر چادر کوهنوردی و تیرک‌های شکسته، استفاده از لوله‌های کوچکی است که معمولاً هنگام خرید چادر به همراه آن عرضه می‌شوند. اگر این لوله‌ها در پک چادر شما وجود ندارد، به راحتی می‌توانید آن‌ها را از فروشگاه‌ها خریداری کرده و در صعودهای خود به همراه داشته باشید. این لوله‌ها معمولاً قطر بیشتری نسبت به میله‌های چادر دارند تا از لق خوردن آن‌ها جلوگیری شود. برای استفاده از این لوله‌ها:

میله شکسته را روی یک سطح صاف قرار دهید. اگر میله خم شده است و کاملاً نشکسته، به آرامی آن را کج کنید تا صاف شود. لوله کمکی را بین میله‌های شکسته قرار دهید تا جای خالی آن کاملاً پر شود. شاید برای جا دادن لوله میان میله‌ها، به یک انبردست یا یک تکه سنگ برای خم کردن قطعات باز شده نیاز داشته باشید. سپس با استفاده از نوارچسب، محل اتصال میله‌ها به لوله را چند بار ببندید.

اگر میله های شما هنگام جا رفتن لوله شکست، باید قسمت شکسته را دوباره به هم متصل کنید . به یاد داشته باشید با این کار، میله های چادر شما هنگام جمع شدن، به شکل صحیح تا نخواهند شد و مجبور خواهید بود به صورت دستی آن را جمع آوری کنید.

تعمیر چادر کوهنوردی با استفاده از این روش، می‌تواند تیرک‌های شکسته را به سرعت و به‌طور موقت ترمیم کند تا از آسیب دیدن بیشتر چادر جلوگیری شود.

روش دوم :

 

 

اگر این لوله های کمکی را در اختیار خود ندارید ، می توانید از ستون های چادر برای تعمیر میله ها استفاده کنید.

برای تعمیر چادر کوهنوردی و رفع شکستگی تیرک‌ها، ابتدا شکستگی تیرک را مشخص کرده و آن را روی یک سطح صاف قرار دهید. اگر تیرک خم شده است و کاملاً نشکسته، به آرامی آن را کج کنید تا صاف شود. سپس ستون چادر را در کنار میله‌های شکسته قرار دهید. محل اتصال ستون با میله‌ها را چند بار با نوارچسب بپوشانید. حالا به راحتی می‌توانید از میله‌ها برای برپایی چادر استفاده کنید.

 

جمع بندی 

چادر کوهنوردی ممکن است در شرایط سخت دچار پارگی یا آسیب شود، اما با یادگیری روش‌های ساده‌ای مانند دوخت پارگی‌ها، تعمیر درزها و ترمیم تیرک‌های شکسته می‌توان آن را تعمیر کرد. تعمیر چادر کوهنوردی شامل استفاده از نوارچسب ضخیم و وصله‌های منفذدار برای وصله‌زدن و استفاده از درزگیر مایع برای ترمیم درزها و جلوگیری از نفوذ آب است. همچنین برای تعمیر تیرک‌های شکسته، می‌توانید از لوله‌های کمکی یا ستون‌های چادر استفاده کنید. تعمیر چادر کوهنوردی با این روش‌ها به شما کمک می‌کند تا به سرعت چادر خود را ترمیم کرده و از آن در صعودهای آینده استفاده کنید.

 

منبع : Rei.com

 

راهنمای خرید چادر کوهنوردی 

از آنجایی که چادری که به عنوان سرپناه خود در مناطق بکر از آن استفاده می‌کنید، بر بودجه و وزن کوله‌ی شما تاثیر بالایی دارد؛ خرید آن یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که باید اتخاذ کنید. همچنین چادر کوهنوردی در طراحی‌های متنوعی از مدل‌های بسیار ساده گرفته تا مدل‌های لوکس ارائه می‌شوند که این موضوع کار را پیچیده‌تر می‌کند.

برای اینکه انتخاب چادر کوهنوردی را به امری ساده‌تر تبدیل کنید، می‌توانید فرآیند تصمیم‌گیری را به بخش‌های کوچکتری که در قسمت زیر آمده است تبدیل کنید:

ظرفیت

معمولا با تعداد افرادی که می‌توانند به هنگام خواب در چادر جای بگیرند نشان داده می شود.

فصل‌بندی

ساختار چادر بسته به شرایط آب و هوایی مد نظر.

وزن

مقایسه‌ی وزن باری که حمل می‌شود با هزینه‌ای که صرف خرید چادر می‌شود.

دوام

فضای داخلی خوش‌ ساخت، دسترسی آسان، سهولت در برپایی چادر و موارد دیگر.

ظرفیت چادر کوهنوردی

چادر کوهنوردی بر اساس ظرفیت گروه‌بندی می‌شود: ظرفیت‌ها از ۱ تا ۴ نفره موجوداند. نام اکثر چادرها بر اساس ظرفیت آن‌ها تعیین می‌شود: برای مثال REI Half Dome2، یک چادر دو نفره است.

برای اینکه در وزن صرفه‌جویی شود، فضای داخلی چادر کوچک است. اینکه هر فرد چه فضایی را در اختیار داشته باشد به صورت استاندارد صنعتی تعریف نشده است و برای همین اندازه‌ی یک چادر ۲ نفره در برندهای مختلف، متفاوت است. همچنین مدل‌های فوق‌سبک اغلب بسیار کوچک هستند.

اگر سایز شما از حد متوسط کمی بزرگ‌تر است و یا به فضای بیشتری نیاز دارید، یکی از گزینه‌ها این است که به دنبال چادرهایی باشید که ظرفیت آن یک نفر از تعداد گروه شما بیشتر باشد. همچنین می‌توانید به دنبال چادری باشید که از حد متوسط یک یا دو اینچ پهن‌تر یا بلندتر باشد. برخی از این چادرها در عنوان خود راهنما دارند: برای مثال یک عدد + در نام این نوع چادرها به چشم می‌خورد. با این حال اگر داشتن فضای بیشتر در کف برایتان اهمیت دارد همیشه حجم دقیق بین چادرهایی که مدنظرتان است را مقایسه کنید.

 

فصل‌بندی چادر کوهنوردی

انتخاب اصلی شما بین چادر سه فصله و چهار فصله است. اکثر افراد اهل پیاده‌روی و کوهنوردی، خصوصا افرادی که به تازگی وارد این عرصه شده‌اند چادر کوهنوردی سه نفره را انتخاب می‌کنند. از آنجایی که در هر سفر نمی‌توان گفت که بدترین شرایط آب و هوایی به چه شکل خواهد بود، کوهنوردانی که اغلب به کوهنوردی می‌پردازند بیش از یک چادر دارند.

 

چادرهای کوهنوردی سه فصله

این چادرها به گونه‌ای هستند که با حفظ وزن کم، نیازهای موجود برای شرایط آب و هوایی در فصل بهار، تابستان و پاییز را رفع می‌کنند. چادرهای سه فصله‌ای که به درستی نصب می‌شوند، می‌توانند باران شدید و برف ملایم را تحمل کنند اما برای قرار گرفتن مداوم در معرض طوفان‌ها و بادهای شدید و یا برف سنگین طراحی نشده‌اند. ویژگی‌های اصلی این چادرها عبارتند از:

پنل‌های توری وسیع برای افزایش جریان هوا و بیرون نگه داشن حشرات.

دیوارهای عمودتر برای ایجاد سقف داخلی بلندتر.

تیرهای کمتر و پارچه‌های نازک‌تر برای سبک نگه داشتن وزن.

پیشنهاد ما : خرید چادر کوهنوردی پکینیو

چادرهای کوهنوردی برای فصول گسترده (۴-۳ فصله یا +۳ فصله)

این‌ چادرها که حالت میانه دارند برای تابستان مناسب هستند اما برای سفرهای اوایل بهار و اواخر پاییز که ممکن است برف وجود داشته باشد نیز استفاده می‌شوند. همچنین برای سفرهایی به مناطق مرتفع که ممکن است برف در آن‌جا شما را غافلگیر کند نیز خوب هستند. ویژگی‌های اصلی این چادرها (در مقایسه با مدل‌هایی که تنها سه فصله هستند) عبارتند از:

پنل‌های پارچه‌ای که با زیپ روی نواحی توری را می‌پوشانند تا برف به داخل نیاید و محیط داخل گرم‌تر شود.

یک یا دو تیر بیشتر (نسبت به چادرهای سه فصله) برای استحکام بیشتر.

چادرهای ۴ فصله کوهنوردی

این چادرهای زمستانی به منظور مقاومت در برابر بادهای شدید و حجمی اساسی از برف طراحی شده‌اند، با این حال تنوع کمتری دارند و در هوای معتدل ممکن است دست و پاگیر به نظر برسند. ویژگی‌های اصلی این چادرها (در مقایسه با مدل‌های ۳ فصله و مدل‌های مخصوص فصول گسترده) عبارتند از:

تیرهای بیشتر و پارچه‌های بادوام‌تر.

طراحی گنبدی شکل و گرد که می‌تواند باد را تحمل کند و با از بین بردن سقف مسطح از انباشتگی برف جلوگیری می‌کند.

پنل‌های توری کمتر. همچنین این مدل‌ها ممکن است پنل‌های پارچه‌ای زیپ‌دار داشته باشند که به شما امکان این را بدهد که در زمان نیاز روی پنل‌های توری را بپوشانید.

سطوح مخصوص باران که تا زمین می‌رسند.

چادرهای چهار فصله همچنین شامل چادرهای تک دیواره‌ی سبک که دارای دیوارهای ضدآب و نفوذ پذیر نسبت به هوا هستند اما سطوح بارانی ندارند نیز هستند. در نواحی مرطوب ممکن است در داخل چادر شبنم انباشته شود برای همین یک چادر تک دیواره بهترین انتخاب برای شرایط سرد و خشک است.

 

وزن چادر کوهنوردی

وزن چادر کوهنوردی شما بخش بزرگی از بار کلی شما را تشکیل می‌دهد و برای همین طراحان چادر بسیار تلاش می‌کنند تا وزن چادرها را پایین نگه دارند. مهم‌ترین چیزهایی که به دلیل کاهش وزن چادر با آن ها مواجه می‌شوید عبارتند از فضای کمتر، امکانات کمتر و دوام کمتر در مدت زمان طولانی. اگر با دقت دست به انتخاب بزنید خواهید توانست چادر سبکی را بیابید که برایتان به صورت منطقی گرم و نرم و راحت باشد.

اگرچه مواد بادوام، دوام چادر را بالاتر می‌برند اما چادرهای فوق سبک می‌توانند بسیار بسیار مقاوم باشند. اگر یک چادر فوق سبک پریمیوم می‌خواهید باید برای مواد دوام پذیر و سبک آن هزینه‌ی بیشتری را صرف کنید. همچنین عبارت “فوق سبک” از جانب برندها به صورت آزادانه استفاده می‌شود اما اگر هر اونس از وزن برای شما مهم است در زمان خرید مشخصات را با دقت بررسی کنید.

ویژگی‌های کلیدی چادر

وزن حداقلی بار

این وزن مربوط به بدنه‌ی چادر، بخش مربوط به باران و تیرهای چادر کوهنوردی است که از عوامل ضروری هستند. شما ممکن است لوازم اضافی دیگری که مربوط به چادر هستند (مثل تیرهای اضافه، قسمت کفی) را نیز با خود به همراه ببرید اما عواملی که ذکر شد بهترین مشخصات برای مقایسه هستند.

وزن پکیج کامل

این وزن تمامی اقلامی است که به هنگام خرید دریافت می‌کنید: بدنه، تیرها، تیرهای اضافه، ساک مربوط به لوازم، ساک مربوط به تیرها، دستورالعمل و موارد دیگر. باری که باید حمل کنید وزنی بین، وزن پکیج کامل و وزن حداقلی بار دارد.

اندازه پکیج

میزان فضایی که چادر در پکیج اشغال می‌کند نیز بر سهولت حمل آن اثر می گذارد. شما می‌توانید با تقسیم کردن اقلام این فضا را کاهش دهید و برای مثال در حالی که خود بدنه‌ی چادر را حمل می‌کنید بگذارید که همراهتان بخش مربوط به بارانی و تیرها را حمل کند. همچنین می‌توانید با همراه نبردن کیف حمل چادر و قرار دادن آن در منزل چند اونس دیگر نیز در وزن صرفه‌جویی کنید.

پناه‌گاه‌های مینیمال

اکثر چادرهای کوهنوردی دارای طراحی دیوار دوجداره هستند که شامل بدنه اصلی چادر (که کانوپی نیز نامیده می‌شود) و بخش خارجی مربوط به باران است. اگر شما هم اهل پیاده‌روی و کوهنوردی هستید و می خواهید که همیشه در وزن صرفه جویی کنید چند گزینه‌ی ممکن برایتان وجود دارد.

گزینه‌ی بخش بارانی و کفی

بسیاری از چادرهای دوجداره دارای قابلیت نصب فوق سبک هستند. در این حالت قسمت کفی (که به صورت مجزا فروخته می‌شود)، تیرها و بخش بارانی می‌توانند بدون درگیری کانوپی چادر به صورت مجزا به همراه یکدیگر نصب شوند.

پناه‌گاه‌های کوچک

این گروه که دارای تنوع زیادی است شامل بخش‌های بارانی فوق سبک است که شما را از باران و برف حفظ می‌کند اما باعث حفاظت از شما در برابر حشرات و زمین مرطوب نمی‌شود.

چادرهایی ننویی

این یک نوع از ننو است که حداقل شامل یک بخش بارانی کوچک است و یک بخش توری برای محافظت در برابر حشرات دارد.

ساک شب مانی

این ساک‌ها ضدآب هستند و می‌توانید با کیسه خواب خود در محفظه‌ی آن‌ها که نسبت به هوا نفوذپذیر است قرار بگیرید.

پناه گاه حشرات

اکثر پناه گاه‌های مقاوم در برابر حشرات دارای توری و تعدادی تیر هستند اما مسقف نیستند. مدل‌های پیشرفته تر، چادرهایی هستند که تمام کانوپی آن‌ها از توری ضد حشره ساخته شده است.

دوام چادر کوهنوردی

دوام یک واژه‌ی پوششی برای ویژگی‌هایی است که سبب می‌شوند زمانی که در چادر کوهنوردی می‌گذرانید برایتان لذت‌بخش شود. بخش اعظم دوام به اینکه چادر تا چه حد برای شما راحت و یا تنگ است بستگی دارد. چادرهای کوهنوردی قدیمی دارای دیوارهای شیبدار و کفی کوچک بودند و به ندرت ارتفاع زیادی داشتند. این کار باعث می‌شد تا وزن چادر پایین بماند اما راحتی چادر از دست می‌رفت. به لطف پیشرفت در مواد تشکیل دهنده و طراحی، امروزه چادرها فضایی بازتر و راحت‌تر دارند.

تست چادر به هنگام نصب

به یک فروشگاه بروید و بخواهید که برایتان چادرها را نصب کنند تا بتوانید به داخل آن‌ها بروید. سپس خود را در کوه و طوفان تصور کنید: اگر قرار باشد برای چندین ساعت در طوفان به سر ببرید کدام را انتخاب می‌کنید؟

برای اطلاعات بیشتر به فضای داخلی چادر بروید و به موارد زیر توجه کنید:

حجم کفی (طرح کفی)

سنجش طول و عرض یک دید خوب از اندازه‌ی کفی را به شما ارائه می‌دهد. بسیار از چادرها دارای کفی که کاملا مستطیلی شکل باشد نیستند و برای همین ممکن است اندازه‌هایی همچون ۸۵ x 51/43 ( طول x عرض فوت) را مشاهده کنید. کفی‌های کشیده باعث می‌شوند که فضای کافی برای قرار دادن بازوها و دستان خود را داشته باشید در حالی که با داشتن کفی نازک‌تر باعث می‌شوند تا در وزن نیز صرفه جویی شود.

بخش مربوط به زمین

اندازه‌ی این بخش فضای کلی قسمت کفی چادر را نشان می‌دهد. اگرچه این مقیاس خوبی برای مقایسه‌ی چادرها است اما به تنهایی به شما نشان نمی‌دهد که کیفیت فضای کف به چه صورت است.

ارتفاع چادر

هیچکس دوست ندارد در زمان نشستن با سقف اثابت کند. با این حال ارتفاع چادر بر حسب تنها یک نقطه‌ی خاص سنجیده می‌شود برای همین برای سنجش کل فضای داخلی تنها به این رقم اکتفا نکنید. تست چادر (که در قسمت بالا به آن اشاره شد) برای بررسی ارتفاع راه بهتری است.

شکل دیواره

این مورد به نسبت ارتفاع چادر، یک عامل بزرگ‌تر در تعیین اندازه دیواره‌ها و کناره‌های چادر و دوام کلی چادر است. هرچه دیواره‌ها عمودی‌تر باشند، فضای داخلی چادر بازتر احساس می‌شود. اگر نمی‌توانید برای تست چادر به فروشگاه بروید، دیواره های چادر را در عکس‌های آنلاین بررسی کنید. اگر زوایای چادر نسبت به سقف آن حالت شیب‌دارتری دارند، این یک چادر کم وزن است اما از طرفی فضای داخلی بسیار کوچکی دارد.

رنگ بخش بارانی

رنگ‌های روشن و کم رنگ در بخش بارانی باعث نفوذ نور بیشتری به داخل می‌شوند و فضای داخلی را روشن‌تر می‌کنند. این موضوع سبب می‌شود تا چادر کوهنوردی بزرگ‌تر به نظر برسد و در زمان طوفان که مجبورید بیشتر در چادر بمانید حس خوشایندتری به شما بدهد و باعث ایجاد حس تعلق در شما شود.

درها

طراحان بر شکل در، زیپ‌ها و سایر موارد مربوطه تمرکز دارند اما مهم ترین سوال این است: باید چند در وجود داشته باشد؟ خوب است که هر یک از افرادی که در چادر می‌خوابند دارای یک در مجزا باشند. البته از طرفی انتخاب یک چادر چند نفره با یک در باعث صرفه جویی در وزن و هزینه می‌شود.

بخش سرپوشیده جلوی چادر

این بخش‌های اضافی که در بخش بارانی هستند یک محفظه‌ی سرپوشیده برای نگهداری چکمه‌ها  سایر لوازم را مهیا می‌کنند. اگر اندازه‌ی بخش کفی نیز بیش از اندازه بزرگ باشد این امکان در اختیار شما قرار می‌گیرد اما این موضوع سبب می شود تا چادر سنگین‌تر شود. اکثر چادرها دارای بخش سرپوشیده در قسمت جلویی هستند و اندازه‌ی آن‌ها در میان ویژگی‌های چادر آمده است. هرچه این بخش بزرگ‌تر باشد بهتر است اما در صورتی که این بخش‌ها ظاهری شبیه به غار داشته باشند وزن و هزینه افزایش پیدا می‌کند.

تهویه

شما در زمانی که خواب هستید رطوبت را استنشاق می‌کنید و چادر باید برای مدیریت این مسئله راهی ارائه دهد. به همین جهت است که ویژگی‌هایی همچون پنجره‌ها یا پنل‌های توری و یا دریچه‌های بارانی متحرک بااهمیت هستند. این موارد سبب می‌شوند تا جریان هوا را افزایش دهید تا از ایجاد رطوبت در داخل جلوگیری شود. همچنین امکان جمع کردن درهای بخش‌های بارانی و پنل‌ها به سمت بالا تهویه را بهبود می‌بخشد. همچنین ویژگی خوب دیگر این است که باعث می‌شود بتوانید به منظره‌ی بیرون نگاه کنید و به ستاره‌ها بنگرید و شاهد طلوع خورشید باشید.

نصب چادر

همیشه یک یا دو بار پیش از اینکه در طبیعت چادر را نصب کنید، نحوه نصب کردن آن را امتحان کنید. فارغ از اینکه چادر را در کجا نصب می‌کنید، ویژگی‌های زیر نصب را برای شما آسان‌تر می‌کند:

طراحی بدون تیر اضافه

این بدین معناست که می‌تواند بدون استفاده از تیرهای اضافه نصب شود. این طراحی نصب را سرعت می‌بخشد و تغییر جایگاه چادر را آسان می‌کند چون تنها کافی است چادر را بردارید و آن را در نقطه ی جدیدی قرار دهید. اکثر چادرها به همین جهت از تیر استفاده نمی‌کنند. با این حال چادرهایی که دارای تیر اضافه هستند سبک‌تر هستند چون در ساختار داخلی خود دارای تیرهای اصلی محکم و قوی که سنگین هستند نیستند.

توپی تیرها

زیبایی این توپی‌ها به این است که در زمان نصب چادر کوهنوردی باعث راهنمایی شما می‌شوند. شما بخش خمیده‌ی تیر را از کیف بیرون می‌آورید و پیچ آن را باز می‌کنید و بخش‌ها را بر روی هم سوار می‌کنید. تیرهای کوچک‌تر که حالت ضربدری دارند ممکن است از توپی جدا باشند اما زمانی که اولین تیر را نصب کنید تشخیص اینکه هر کدام از آن‌ها در کجا قرار می‌گیرند آسان می‌شود. یکی دیگر از مزایای بزرگ توپی‌ها این است که امکان این را می‌دهند که دیوارهای چادر عمودی‌تر قرار بگیرند تا فضای داخلی راحت‌تر شود.

گیره‌های تیرها

تیرها با استفاده از گیره‌ها، لوله‌های مخصوص و یا ترکیبی از این دو به کانوپی متصل می‌شوند. این لوله ها با خاصیت کششی خود نصب را محکم‌تر می‌کنند اما وارد کردن تیرها به داخل آن‌ها می‌تواند دشوار باشد. گیره‌های تیرها سبک‌تر هستند و نصب آن‌ها آسان‌تر است. همچنین امکان ایجاد جریان هوای بیشتری را در بخش زیر بارانی مهیا می‌کنند که سبب کاهش رطوبت می‌شود.

کدبندی رنگی

این بخش به شما کمک می‌کند تا هر تیر را به بخش مخصوص خود در هر گوشه ی چادر کوهنوردی متصل کنید و به شما می‌کند تا دریابید کدام لوله یا گیره مربوط به کدام تیر است.

جنس چادر

تیرها

چادرهای کوهنوردی دارای تیرهای آلومینیومی با استحکام بالا و وزن پایین هستند. شما معمولا در میان مشخصات DAC (Donagh Aluminum Corp)) را مشاهده می‌کنید چون این کمپانی در جهان پیشروی ساخت تیر است.

پارچه‌ی چادر و دنیر

طیف گسترده‌ای از نایلون و پلی استرهای مخصوص در ساخت چادر کوهنوردی به کار می‌رود. یکی از ویژگی‌هایی که گاها مشاهده می‌کنید دنیر (D) است. دنیر واحد ظرافت نخ یا الیاف در وزن ۹۰۰ متر از آن بر حسب گرم است. پارچه‌هایی که زمخت‌تر دنیر بالاتری دارند، در حالیکه دنیر پایین‌تر در پارچه‌های سبک‌تر و کم دوام‌تر به چشم می‌خورد. با این حال تا زمانی که جنس پارچه را نمی‌دانید به مقایسه‌ی دنیر چادرها نپردازید چون تفاوت‌های ذاتی پارچه‌ها تاثیر بیشتری نسبت به دنیر بر روی استحکام آن‌ها دارد.

استحکام چادر

مستحکم‌ترین چادرها دارای تیرها و پارچه‌های قوی هستند و این دو مورد را بر اساس سبک ساختار معماری مستحکم با یکدیگر تلفیق می‌کنند. با این حال تنها ویژگی‌ که مربوط به استحکام است، رتبه‌بندی فصلی چادر است؛ به این معنا که یک چادر ۴ فصله از یک چادر سه فصله مستحکم‌تر خواهد بود.

منبع: rei.com

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. احمد گفت:

    کپی،،،پیس مطلب بدون فایده بود

    1. زهرا پناهی گفت:

      این مطلب ترجمه یک مقاله انگلیسی هست و منبع هم ذکر شده