0

کمپینگ زمستانی | ساخت کمپ در برف و…| راهنمای کامل

بازدید 3272
زمان مطالعه: ۸ دقیقه
از جمله مهمترین مسائلی که در کمپینگ زمستانی مطرح می‌شود تجهیزات مورد نیاز ( مانند چادر کوهنوردی زمستانه، اجاق و…) و چگونکی ساخت کمپ در برف است. در این مطلب نکات لازم کمپینگ در زمستان برای مبتدی ها را پوشش داده‌ایم. کمپینگ زمستانی در عین سختی با رعایت این نکات می‌تواند تجربه‌ای بسیار لذت بخش باشد.
 
 

کمپینگ زمستانی | ساخت کمپ در برف

ساخت کمپ در برف تجربه ای بی نظیر و منحصر به فرد است؛ هرچند می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. اما با برنامه‌ریزی و به همراه داشتن وسایل ضروری و تجهیزات مناسب درکنار رعایت نمودن موارد و نکات ایمنی می توان چالش های کمپ در برف را از سر گذراند. در ادامه به مواردی که در کمپینگ زمستانی بایست مورد توجه قرار بگیرد پرداخته ایم.

 

انتخاب مکان مناسب برای کمپینگ زمستانی

برای اینکه بتوان چادر زد باید مکان مناسبی را برای این هدف انتخاب نمود. برای تعیین اینکه یک مکان مشخص برای چادر زدن در کمپینگ زمستانی مناسب است یا نه باید بر اساس معیار های زیر آن مکان را ارزیابی نمود.

شیب : مکان چادر زدن در کمپ نباید شیب تندی داشته باشد بلکه باید شیب آن ملایم باشد.شیب تند علاوه بر اینکه موجب تجمع برف روی چاد می شود با خطر بهمن نیز همراه است.( مقابله با بهمن )

پوشش گیاهی : محل انتخابی برا یچادر زدن نیاید پوشش گیاهی انبوه یا پوشش گیاهی خشک و کهنه داشته باشد. زیرا چنین پوشش های گیاهی در صورت وزیدن باد شدید بسیار خطرناک خواهند بود.

رعایت فاصله ایمنی از حریم رودخانه و دریاچه های یخ زده : شکسته شدن یخ در دریاچه ها و رودخانه ها می تواند خطر آفرین باشد.

مسیر باد : برای انتخاب محل کمپ بهتر است؛ مکانی انتخاب گردد که به صورت طبیعی در موقعیتی قرار گرفته که در صورت وزیدن بادهای شدید دارای لایه های محافظ باشد.برای مثال اطراف آن کاملا خالی نباشد.

 

ساخت کمپ در برف

 

آشنایی با شرایط محیط

 
اولین قدم برای کمپینگ زمستانی موفق، شناخت شرایط محیط است. این شناخت شامل بررسی شرایط آب و هوا و برف و بهمن محیط کمپینگ است. حتما شرایط بهمن را چک کنید (میتونید اطلاعات هواشناسی قله ها را از هواکوه جویا شوید). اگر شرایط آب و هوا و بهمن بسیار نامساعد بود کمپینگ را به تعویق بیندازید.
 

تجهیزات مورد نیاز برای کمپینگ زمستانی

 

چادر زمستانی | چادری که کاملا عایق بندی بوده  و در برابر آب و باد نفوذ پذبر نباشد.

کیسه خواب | کیسه خواب پر یا مصنوعی که درجه حرارت مآن مناسب بادمای محیط باشد.

زیرانداز | در کمپینگ و علی الخصوص کمپینگ زمستانی زیرانداز باید عایق باشد تا از انتقال سرما و رطوبت جلوگیری نماید.

لباس گرم | لباس‌هایی که چند لایه هستند، دستکش، جوراب گرم ، کلاه و لباس زیری که عایق باشد.

کفش مناسب | داشتن کفش زمستانی مناسب که ضد آب باشد برای گرم نگه داشتن پاها و جلوگیری از سرما بسیار با اهمیت است.

تجهیزات پخت و پز | داشتن ظروف سبک و مناسب برای پخت و پز و هم چنین داشتن ظروفی  که عایق بوده و گرمای مواد غدایی را حفظ نماید از ضروریات است.علاوه بر ظروف در کمپینگ زمستانی به اجاق گاز کوچک و سوخت نیز نیاز هست.زیرا در زمستان روشن کردن آتش با دشواری همراه است.

آب آشامیدنی

تبر یخ

بیل برفی | با استفاده از بیل برفی می توان برف را کند و دور چادر دیواره ای برفی ساخت.

طناب و میخ چادر | برای اینکه بتوان چادر را به زمین محکم نمود به میخ چادر و طناب نیاز هست.

جعبه کمک‌های اولیه | در کمپینگ داشتن جعبه کمک های اولیه که حاوی داروهای ضروری، مواد ضدعفونی کننده و مواد لازم برای پانسمان زخم و پتوی نجات باشد؛ بسیار مهم و حیاتی است.

ابزار تولید روشنایی | ابزاری مانند چراغ قوه، هدلایت و باتری اضافه

غذاهای خشک و کنسرو

 

 

 

 

مراحل ساخت کمپ در برف

گام اول |  قبل از اینکه چادر بزنیم باید محل کمپ زدن را از برف تمیز کنیم.

گام دوم | پس از تمیز کردن زمین، چادر را بر اساس دستورالعمل های سازنده برپا نموده و مطمئن می شویم که تمام زیپ ها و درزهای چادر بسته باشد.

گام سوم | اطراف چادر دیواره ای برفی می سازیم که در برابر باد و برف از ما محافظت نماید.

گام چهارم | برای گرما و پخت و، پز، ضمن رعایت اصول ایمنی، با استفاده از چوب های خشکی که رطوبت نداشته باشند، آتش کوچکی روشن می نماییم.

گام پنجم | سعی می کنیم تمام درزها و شکاف های چادر ها را با استفاده از لباس و یا پارچه عایق نماییم.

گام ششم | برای فراهم کردن آب آشامیدنی برف تمیز و سفید را در ظروف مناسب آب نموده و می‌جوشانیم.

 
 

کمپینگ زمستانی | چادر زدن در برف

 
روش های متعددی از جمله چادر و ایگلو (خانه برفی اسکیموها) برای ایجاد جای خواب در برف وجود دارد. خانه های اسکیمویی طبق شنیده‌ها بسیار راحت و گرم هستند ولی تمرکز ما در این مطلب بر روی چادر خواهد بود.
محلی را برای کمپینگ انتخاب کنید که از باد تند و بهمن دور باشد و در صورت امکان در مسیر نور خورشید باشد. نیازی نیست که محل کمپینگ حتما مسطح باشد چرا که اولین مرحله چادر زدن ایجاد زیربنایی مسطح با استفاده از کفش های مخصوص برف و چوب اسکی است که باعث متراکم کردن لایه برف خواهد شد. همچنین یکی از تجهیزات مورد نیاز در کمپینگ بیل مخصوص برای مواجهه با بهمن است که می‌توان از آن برای ایجاد سطحی مسطح برای چادر استفاده کرد.
بهتر است که چادری چهار فصل داشته باشید. چادر چهار فصل چادری است که علاوه بر سه فصل دیگر در زمستان نیز قابل استفاده است. این چادر برای گرمای بیشتر به جای تار و پود، لایه داخلی فابریک دارد. همچنین طراحی این چادر آن را برای مقاومت در برابر باد و برف شدید مقاوم می‌کند. لبه های بیشتر و شیب تندتر دیواره های چادر چهار فصل باعث سرخوردن برف از روی آن می‌شود. این چادرها معمولا فضای بیشتری دارند تا برای نگهداری تجهیزات پرحجم کمپینگ در زمستان مناسب باشند. البته این امکانات بیشتر چادر چهار فصل باعث سنگین تر شدن قابل توجه آن نسبت به چادرهای معمولی می‌شود.
 
 
در مجله بریم کوه بخوانید : راهکارهایی برای کمپ زدن | اصول برقراری کمپ در کوهستان | لیست وسایل کوهنوردی و کمپینگ
 
 

کمپینگ زمستانی | چادر کوهنوردی زمستانه

چادر کوهنوردی زمستانه برای کوهنوردانی که می خواهند در کوهستان کمپ زمستانی داشته باشند یکی از ابزارهای ضروری محسوب می گردد. طراحی این چادرها به گونه ای است که بتواند در برابر بادهای شدید، برف سنگین، و دمای بسیار پایین مقاوم باشند. در ادامه چند مورد از ویژگی های شاخص چادر کوهنوردی زمستانه را بیان نموده ایم:

  • دوام و مقاومت بالا
  • ضد آب و ضد باد
  • عایق بودن
  • پایه های قوی و سبک که در برابر وزش باد مقاوم هستند.
  • داشتن چند ورودی و تهویه مناسب برای جلوگیری از تجمع رطوبت در چادر و ایجاد یخ زدگی
  • فضای داخلی کافی به جهت اینکه در کمپ زمستانی ساعات زیادی در چادر گذرانده می شود.
 

استفاده از چادر معمولی

کمپینگ زمستانی در چادر چهار فصل با آسایش و راحتی بیشتری همراه خواهد بود پس تا جای ممکن آن را تهیه کرده یا قرض کنید. اگر توانایی تهیه چادر چهار فصل نداشتید باز می‌توانید کمپینگ انجام دهید ولی باید به دور بودن چادر از مسیر باد و ییدار شدن مرتب در شب و تکاندن برف ها توجه کنید. و البته باید سرد بودن بیشتر چادر را نیز در نظر بگیرید.
برای استفاده از چادر معمولی در زمستان پایه های آن را با چند لایه چوب محکم کنید تا در مقابل باد مقاومت داشته باشد. البته این روش در مقابل بادهای بسیار شدید کارساز نیست
پس از برپا کردن چادر از اتصال درست در پارچه ای چادر متصل شوید تا تهویه هوای خوبی داشته باشید. برای اتصال درست تیرک ها می‌توانید تیرک جدید و مقاوم بخرید. همچنین می‌توان با بستن سیم های مهار به کیسه وسایل، چوب و … و سپس دفن کردن آن در برف صفحه ثابتی برای چادر بسازید. همچنین می‌توان به جای میخ چادر از چوب اسکی یا کفش های مخصوص برف استفاده کرد.
 
اگر چادر تهویه هوای خوبی نداشته باشد، در هوای سرد باعث رطوبت زیاد و خیس شدن تجیهزات خواهد شد. در هوای بسیار سرد کریستال های یخ داخل چادر ایجاد خواهد شد که هر لحظه احتمال ریزش دارند. برای جلوگیری از رطوبت ورودی، در چادر را چندین سانت باز نگه دارید تا هوا در چادر جریان یابد. این کار باعث سردتر شدن چادر خواهد شد که البته ارزش آن را دارد. برخی برای جلوگیری از رطوبت آویزان کردن شمعی کوچک از بالای چادر را پیشنهاد می‌دهند. البته باید مراقب آتش نگرفتن چادر باشید.
 

کمپینگ زمستانی | زندگی در  چادر در برف 

 
زندگی در چادر در کمپینگ زمستانی م یتواند یک تغییر آب و هوا ی بسیار مفرح باشد اما نکاتی دارد که باید آن ها را در نظر داشت. در ادامه مفصلا به این موارد پرداخته ایم.

خواب گرم و آسوده

اکثر گرمای بدن در چادر به کف زمین منتقل می‌شود پس بهترین روش برای خوابی راحت در کمپینگ استفاده از بهترین زیرانداز است. عایق بودن زیر انداز با مقدار R تعیین می‌شود و R بیشتر به معنی عایق بهتر است. زیر انداز کمپینگ زمستانی باید درجه R بزرگتر و مساوی ۴ داشته باشد.
حتی با وجود گرمترین زیر انداز بدون کیسه خوابی گرم خواب راحتی نخواهید داشت. کیسه خوابی را در نظر بگیرید که درجه دمای حداقل ۱۰ درجه کمتر از دمای مورد انتظار شما داشته باشد. همچنین می‌توان با استفاده از کیسه بیواک یا پشم درجه دمای کیسه خواب را افزایش داد. کیسه خواب های پر در مقایسه با نوع الیاف گرم تر بوده و نسبت به وزن خود حجم کمتری دارند اما باید مراقب خشک ماندن آن بود. همراه داشتن روکشی ضد آب برای کیسه خواب پر ایده خوبی برای حمل و استفاده از آن در کمیپنگ زمستانی است. در این رابطه راهنمای خرید کیسه خواب را مطالعه نمایید.
هنگام خواب لباس زیرین گرم و خشک بپوشید، در صورت حس سرمای زیاد چند لایه میانی اضافه نیز بپوشید. سر، دستان و پاهای خود را حتما بپوشانید چرا که محل اصلی حس سرما هستند. همچنین می‌توانید کیسه آب گرم پر کرده سپس آن را با لایه‌ای اضافه پوشانده و در خواب کنار خود داشته باشید.
 
ممکن است هنگام خواب نیاز به دستشویی داشته باشید که البته لباس پوشیدن و بیرون رفتن در سرما بسیار دشوار خواهد بود. توجه کنید که نگه داشتن ادرار باعث از دست دادن گرمای بیشتر بدن خواهد شد پس بیرون رفته و کار خود را انجام دهید!
 
 
 

لباس مناسب

 
لباس مناسب کمپینگ زمستانی همانند لباس کوهنوردی زمستانی است با این تفاوت که باید لباس گرم بیشتر و لایه های گرم زیرین اضافی به همراه داشت.
علاوه بر لایه‌های گرم اضافی دیگر تجهیزات مورد نیاز شامل چکمه های تا زانوی الیافی یا چکمه‌های زمستانی عایق است (چکمه‌های زمستانی عایق برای راه رفتن طولانی مناسب نیستند).
 
همچنین بهتر است چند دست دستکش بسیار گرم و ضد آب به همراه داشته باشید.
 

خوردن و آشامیدن

 
اجاق گازهای مخزنی سبک و فشرده هستند اما در سرما عملکرد ضعیفی دارند و اغلب قادر به آب کردن حجم زیاد برف نیستند. برای استفاده از آن‌ها در این شرایط نیاز به سوخت مایع خواهید داشت. برای صرفه جویی در مصرف سوخت از باد شکن و بازتاب دهنده گرما استفاده کنید.
غذاهای با چربی زیاد به همراه داشته باشید تا بدن را گرم نگه دارند. از آوردن غذاهایی با نیاز به آماده سازی زیاد یا شستن دقیق ظرف ها خودداری کنید. هنگام پیاده روی غذاهایی با جویدن راحت در جیب خود داشته باشید تا گرمای آن‌ها حفظ شود.
 

حفظ روحیه در کمپینگ زمستانی

 
ممکن است در سرمای زیاد فقط به سردی هوا تمرکز کرده و از لذت بردن و خوش گذراندن غافل شوید. در بیرون چادر جشن بگیرید و رقص کنید. پس از شام و در تاریکی به چادر برگشته و با تعریف خاطره یا بازی کردن گرمای روحیه خود را حفظ کنید.
 

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *